Всички знаем какъв е най-полезният обяд, но само здравословното меню не е достатъчно. Особено ако по това време на деня сме на работа и решим да хапнем пред компютъра.

Зеленчуци, скорбяла и протеини - ето как трябва да изглежда идеалният обяд

Как изглежда здравословният обяд

Лесен трик да се сдобиен с него

Най-малкият проблем, който може да ни навлече обядът на бюрото, е ниска ефективност. Но този начин на хранене води и до още куп неприятности, свързани и с физическото, и с психическото ни здравословно състояние.

Болки в ставите

Оставането дълго в седнало положение може да доведе до напрежение в ставите и мускулите, съобщават от Healthy George. Често е една от причините за отслабване основите на мускулите, което пък се отразява върху други жизненоважни части от тялото ни.

Ето защо е добре да ставаме от работното място от време на време, а обядът навън или далеч от бюрото е чудесен повод да го направим.

Снимка 527827

Източник: iStock

Стрес

Непрестанната работа често предизвиква стрес, а хапването пред компютъра допълнително би влошил положението ни. Ако не се раздвижим малко и не сменим средата, възстановяването ни би било в пъти по-трудно и вероятността да се пренатоварим ни е в кърпа вързана.

Снимка 527825

Източник: iStock

Експертите съветват да си вземем кутията с храната и да обядваме навън. Ако времето го позволява.

Мозъчна мъгла

Безпокойствието е основна причина за мозъчната мъгла. Това психическо състояние най-често се описва със загуба на памет и енергия, както и постоянно мрачно настроение.

Мозъчната мъгла, сънят, храната и как да се справим с тревожното състояние

Какво е мозъчна мъгла и как да я разсеем

Можем да се справим, при това без помощта на медикаменти

Напускането на работното място поне за кратко в обедната почивка със сигурност не само ще ни успокои, но и ще разсее неприятните мисли, които често замъгляват преценката ни. Именно заради понякога избираме грешния подход. Един от тях е именно решението ни да не станем от бюрото цял ден.