През изминалата седмица HMD Global представи новия Nokia XR20, който е интересно решение, за хората, които държат на по-здравите и устойчиви смартфони, подходящи обаче и за по-официални случаи. 

XR20 не изглежда толкова грубоват, колкото повечето подсилени телефони, и на пръв поглед можем да го сбъркаме за съвсем обикновен модел. 

LCD eкранът е с диагонал от 6.67 инча, опреснителна честота от 60Hz и е покрит с последен модел Gorilla Glass Victus за допълнителна здравина на панела. 

Снимка 541204

Източник: Nokia

Предната камера е поместена в сравнително обемен кръгъл отвор и е с осем мегапиксела. 

На гърба има двойна камера, съставена от 48-мегапикселов главен сензор с оптика от Zeiss и 13-мегапикселова камера с широк обхват. 

Добавени са и две LED светкавици, за да си снимаме спокойно, ако замръкнем някъде по планините. 

Снимка 541206

Източник: Nokia

Чипсетът е Snapdragon 480 5G, а към него имаме опции за 4/6GB RAM и 64/128GB вградена памет, като има и слот за microSD с до 512GB. 

Батерията е с 4630mAh и би трябвало да издържа повече от ден, имайки предвид невзискателния екран и по-скромния процесор. 

Снимка 541207

Източник: Nokia

Nokia XR20 може да се похвали с IP68 рейтинг на защита от прах и вода, което означава, че корпусът би трябвало да издържа на изпускания от почти два метра и на потапяния под вода до метър и половина за 30 минути. 

Nokia X-series, G-series, C-series и какво предлагат новите телефони от бюджетен и среден клас

Nokia пуска шест нови телефона от бюджетен и среден клас

Най-евтиният струва 75 евро

Очаква се моделът да се появи у нас още в началото на август на цена от 499 евро за модел с 4GB RAM/64GB.