Ако питаме Nissan и американския бранд Hoonigan (собственост на небезизвестния дрифт пилот Кен Блок), Черният петък няма нищо общо с намаление на дрехи, техника и какви ли не други стоки. Защото е време е за бунт срещу консуматорството. И какъв по-добър начин от безобразно добър дрифт в изоставен мол в Щатите.

Видеото е заснето в пуст търговски център в покрайнините на Лос Анджелис, а двете главни действащи лица в него са двама дрифт пилоти - двукратният шампион Крис Форсбърг и колегата му Райън Тюерк. Колите? Те са силно модифицирани версии на Nissan 370Z, всяка от които разполага с мощност от 1000 к.с. Ето това е "истински" бунт срещу консуматорството. Поне ако не говорим за петролния бизнес.

От качеството на видеото има какво да се желае, но пък клипът е заснет с помощта на 360-градусови камери, които позволяват да се насладим на действието от всеки ъгъл. Например как Форсбърг прекарва задната ос на колата си по ръба на един от балконите на мола.

Както самият пилот обяснява: "Знаех, че ще се абстрахирам от това, че мога да падна на долния етаж, но най-голямото ми притеснение беше настилката. Беше много прашно, а под целия боклук имаше добре полиран бетон." Е, справил се е добре.

Не такъв късмет е имало част от снимачното оборудване. Една от GoPro камерите буквално е била "вградена във фасадата" при едно от преминаването на колите, а друга е била прегазена. Малшанс.