Футболът може и да е най-популярният спорт с най-много фенове по света от години, но това не означава, че играта и правилата ѝ са перфектни.

Ерик тен Хаг, Манчестър Юнайтед и спорът за височината на тревата

Когато височината на тревата може да се окаже проблем

Ерик тен Хаг има много неща за решаване

Постоянно се водят разговори и спорове за промяната на някои правила, за да може футболът да бъде модернизиран и направен още по-атрактивен за феновете.

В Нидерландия обаче не искат вече да чакат някой да направи промени, затова те ги правят. От GiveMeSport разбираме, че нидерланската футболна асоциация (KNVB) е решила от новия сезон да тества някои промени във втората по сила футболна лига в страната.

През сезон 2023-2024 ще бъдат въведени промени, които някои могат да определят като революционни, защото целта им е да направят играта по-бърза, атрактивна и честна.

Така например тъчовете ще бъдат изпълнявани с крака, вместо с ръце. Нещо, което със сигурност ще изостри играта, особено в заключителни минути на мачовете. Играчите ще могат сами да си подадат топката от фаул и да започнат да дриблират с нея. Това се прави, за да не се губи допълнително време.

Снимка 578761

Източник: iStock

Изкарването на жълт картон вече няма да е толкова лекомислено, защото провинилият се състезател ще бъде изваден от игра за пет минути при получаване на първо официално предупреждение. Така наречените летящи смени също ще бъдат изпробвани.

Това означава, че смяна може да бъде извършена, без играта да бъде спирана, за което обичайно се губи също доста време. И другата голяма промяна се корени в чистото игрово време. Това означава, че съдията ще спира часовника си, когато топката не е в игра. Ето това вече трябва да изчисти безсмисленото бавене на играта.

Мондиал 2022, Катар, законите в страната и забраната за правене на случаен секс

Сексът на Мондиал 2022 ще се окаже мираж

Бракът е нещо много важно в страната домакин

Тази идея бе прокарана от английския съдия Марк Клатенбърг още преди няколко години, като проучване бе показало, че мачовете от Шампионската лига имат едва 60 минути чисто игрово време.

Полувремената пък също ще претърпят реформи, като ще бъдат по 30, а не по 45 минути. От GiveMeSport твърдят, че всички тези промени не е напълно сигурно, че ще бъдат въведени, но идеята е експеримента с тях да бъде поставен от догодина.