Седмицата на модата в Ню Йорк е в разгара си, а ревютата, част от нея, отново има с какво да ни изненадат. В не по-малко изненада се превърна едно необичайно модно шоу, което се проведе в рамките на форума. 

New York Pet Fashion Show 2019 е традиция от 16 години, а всяка следваща е все по-интересно. Моделите, както се досещаме, са четирикраки домашни кучета, както и нечии бъдещи домашни любимци, които чакат да бъдат осиновени.

Събитието има благотворителен характер и е най-голямото подобно в САЩ. На подиума, който в случая е редно да се прекръсти от котешка на кучешка пътечка, се разходиха десетки кучета, облечени нестандартно, идейно и доста забавно, придружени от своите стопани, а бездомните - от деца доброволци.

Снимка 405793

Източник: Instagram / Cruz and The Gang

Модното шоу се състои от тематични ревюта, в които и кучетата, и придружаващите ги хора са облечени напълно в този дух. Тази година те са четири - Холивудски мечти, Ангели и демони, Международен котюр маскарад и Бест ин шоу. Дизайнери от цял свят участват в изработката на бляскавите костюми и, съдейки по снимките, са дали всичко от себе си. 

Малките кучета, големите кучета и кои са по-умните

Кои са по-умни - малките или големите кучета

Науката спори по въпроса

Няма как да пропуснем и едни от звездите на модното шоу - четириногите версии на Меган Маркъл и принц Хари, облечени в униформа и булчинска рокля, пресъздавайки сватбения им ден. Хора с въображение и кучета с търпение - това е формулата на New York Pet Fashion Show.