Фернандо Алонсо е сред легендарните пилоти във F1 и е напълно нормално всеки почитател на високите скорости поне малко да му се възхищава.

За колко ще се продаде култовото Ferrari F40 на Ален Прост

За колко ще се продаде култовото Ferrari F40 на Ален Прост

Емблематичната машина е изминала по-малко от 5000 км за 30 години

А по-заможните дори могат да се сдобият с една от колите на пилота. От Road & Track разбираме, че Алонсо е решил да пусне на търг своето Ferrari Enzo, а началната цена надхвърля 5 милиона долара.

Търгът, който е под надслов L'AstraRossa, трябва да се проведе на 8 юни в Монако и е организиран от Monaco Car Auctions. Автентичността на колата е проверена от Ferrari Classiche Red Book, а от закупуването ѝ с нея Фернандо Алонсо е изминал едва 4800 километра.

Към момента не е ясно кога точно испанецът се е сдобил с колата, но от 2010 до 2014 г. той се състезаваше именно за отбора на Ferrari. В този период обаче производството на Enzo отдавна е приключило. Не са ясни и причините за продажбата, но те могат да се коренят в това, че в момента Фернандо Алонсо се състезава за конкурентите от Aston Martin.

Ferrari Roma Spider и представянето на новия автомобил

Как Ferrari наруши 50-годишна традиция

Roma Spider е тук

От Ferrari Enzo са произведени едва 400 бройки, като в момента те сменят собствениците си за около 1 милион долара. Но това Enzo е доста по-специално заради човека, който го е карал и притежавал, затова и цената е пет пъти по-висока.