Часовникът е сред задължителните аксесоари, които завършват визията ни по перфектен начин. Пък била тя спортна, небрежна или официална.

Retro Gaming Watch - най-грозният смарт часовник, който бихме си купили веднага

Най-грозният смарт часовник, който бихме си купили веднага

Искаме го

Разбира се, всеки иска да притежава и да носи на ръката си скъп часовник, но не всеки може да си го позволи. Особено ако говорим за часовник на швейцарската марка MB&F.

През 2020 г. компанията пусна часовника LM Perpetual EVO, който се оказа един от най-сложните като механизми часовник, но пригоден за ежедневно ползване.

Тази година от MB&F решиха да обновят часовника, който може да се похвали с 44 милиметров корпус от цирконий или титан. В LM Perpetual EVO е вградена специално разработената мноблокова амортисьорна система FlexRing, която прави часовника най-здравата машина, произвеждана някога от швейцарската компания.

Новото за модела през 2024 г. е цветът на циферблата, който ще се предлага в леденосиньо и отново с високоустойчив титаниев корпус, който заменя своя зелен предшественик. Той отново ще е водоустойчив до 80 метра и с вградения календар, обявен за вечен - заради иновативната си и сложна нова механика.

Това определено е часовник, който едва ли някой би отказал да носи на ръката си. Но човек може да изпадне в дилема - да си купи новия LM Perpetual EVO на MB&F или да си купи Ferrari... Защото колата може да излезе и по-евтина.

Според Top Gear, цената на часовника е 180 000 паунда, докато тази на Ferrari Roma например е 175 000 паунда. Часовникът може да се мери и с Aston Martin DB12, чиято цена е 185 000 паунда. Така че изборът става наистина труден.