Лимонът е един от най-ценните храни за нашето здраве, а заради завидното съдържание на куп важни съставки за кожата, е на особена почит и в козметиката. И не само.

Лимоните, белезите, пърхотът и още три начина да сме по-красиви

Лимонът – пълен отличник в козметиката

Още шест неподозирани ползи от лимоните

Свежият му аромат на плода е една от причините той да намира широко приложение в кулинарията. Но се оказва, че характерната му миризма има антисептични свойства, които влияят положително и на психичното ни състояние.

Психолозите съветват да оставяме разрязан лимон до леглото или до бюрото, защото помага при депресия и действат успокояващо. Всъщност, в което и помещение да го оставим, той е в състояние да ободри атмосферата.

Снимка 529281

Източник: iStock

За да се възползваме максимално от аромата, е добре да го разрежем лимона по следния начин - изрязваме напречно малка част от едната му страна, след което правим напречни разрези във формата на буквата "х", като започваме от горната част. Трябва да получим четири големи резена, но номерът е да останат свързани в основата.

Мозъкът, когнитивните функции, упражненията и как да го държим в кондиция

Фитнес за ума

Как да държим мозъка си в добра форма

Вдишването на цитрусовия аромат стимулира и умствената ни дейност. Освен това, помага да се концентрираме и засилва паметта ни.