Тази пролет новото в света на мобилните комуникации дойде под формата на три модела сгъваеми телефони - Samsung Galaxy Fold, Huawei Mate X и Xiaomi Mi Fold. Тези устройства тепърва ще се налагат на пазара, а само времето ще покаже дали въобще имат бъдеще. И на фона на тях идва новината за едно ново, още по-екстравагантно хрумване.

Да имаме телефон и таблет в едно със сигурност звучи като добра идея за някои. Но южнокорейският конкурент на Samsung LG направи още една крачка напред към смелите мечти, като патентова в Американския патентен регулатор сгъваем смартфон, което е прозрачен в голямата си част.

Снимка 418445

Източник: USPTO

Компанията работи по идеята още от 2015 г. Тази година LG решиха, че им е още рано да се включват в конкуренцията на сгъваемите устройства и залагат на настоящия си флагман V50. Явно това е просто стратегически ход, за да имат време да умуват над прозрачния смартфон. Едно е сигурно - няма да го видим скоро на пазара.

Засега информацията за устройството е съвсем оскъдна и веднага ни хвърля в размисли и страсти. Смартфонът не се различава по дизайн от сгъваемите модели, които видяхме тази година, освен по механизма на сгъване.

Снимка 418457

Източник: USPTO

Идеята за прозрачен корпус и дисплей безспорно е акцентът тук. Всъщност, необходимо е малко уточнение - едната част от устройството е с регулируема прозрачност, а другата половина е непрозрачна, защото все някъде трябва да се сложи и батерията на този смартфон, пише The Verge.

Сгъваемите смартфони ще струват по-малко от обикновените

Сгъваемите смартфони ще струват по-малко от обикновените

Какво казва СЕО-то на Huawei за бъдещето

Според някои, подобно устройство би имало сериозни проблеми със светлината, която ще затруднява видимостта и използването му. Други пък се чудят по каква причина човек би си купил подобен смартфон, освен да се фука с него, разбира се.