LED крушките имат до 20 пъти по-дълъг живот от обикновените крушки, изразходват около 5 пъти по-малко енергия и отделят много по-малко топлина.

Въпреки че производителите на LED осветление обещават десетки хиляди часове живот на продуктите си, опитът показва, че понякога LED крушките могат да се развалят след само няколко седмици.

Това се случва най-вече заради неправилна употреба от наша страна и глупави грешки, които можем лесно да избегнем.

Температурата е от голямо значение

Снимка 415166

Източник: iStock

Най-честата причина за премигването и бързото прегаряне на LED крушките е високата температура.

Въпреки че LED светлините не отделят много топлина, ако сме поставили няколко крушки наблизо една до друга в тясно и затворено пространство, температурата бързо може да окаже влияние.

Снимка 415167

Източник: iStock

В същото време е добре да знаем, че LED лампите не обичат температури под 5 градуса по Целзий, като препоръчителния диапазон е от 10 до 27 градуса. Това обяснява защо външните LED инсталации понякога не дочакват пролетта. 

Проблемът може да е в количеството енергия

Снимка 415169

Източник: iStock

Повечето LED лампи са с ниска мощност, а осветителните тела, които ползваме, не са. Много хора монтират новите си крушки на мястото на стари такива, без дори да се замислят за разликата във ватовете на старите и новите крушки, и количеството енергия, което достига до фасонката.

Преминаването на повече ватове през крушка с ниска консумация е една от най-често срещаните причини за бързото износване на LED осветлението.

Не трябва да си играем с лампите

Снимка 415168

Източник: iStock

LED лампите могат да бъдат включени за продължителни периоди, без никакви проблеми. Честото включване и изключване е противопоказно за технологията и драстично скъсява живота на крушката.