Съвсем нормално е у всеки фен на колите да има голяма доза любопитство около новите модели на Lamborghini. Просто защото марката винаги е била еталон за бързи и наистина скъпи автомобили.

Рекордните продажби на Lamborghini през 2022 г. и колко по-добри са те от тези на преките конкуренти при луксозните автомобили

Рекордните продажби на Lamborghini

2022 г. е била изключително успешна, носейки приходи в размер на...

Преди часове италианският производител представи новия Revuelto, който ще замени Aventador - моделът, който през последните 10 години стоеше на върха в гамата на Lamborghini. За 60-годишната история на компанията в продажба са пускани пет модела, задвижвани от мощния V12 двигател.

След Miura, Countach, Diablo, Murcielago и настоящия Aventador идва Revuelto, който не прилича на нито един от предшествениците си. Да, и той под капака има 6,5-литров V12 двигател, но за разлика от останалите разполага с цели три електрически мотора.

Снимка 612338

Източник: Lamborghini

Точно както и Aventador, Revuelto носи името на легендарен испански бик, използван в бикоборство в Барселона през 1880 г., пише CarBuzzНо по-впечатляващото е, че Lamborghini Revuelto е първият в света V12 plug-in хибрид. Другото ново е осемстепенна скоростна кутия с двоен съединител.

Когато говорим за Lamborghini, винаги става дума и за мощност, а на новия модел такава не му липсва. Става дума за цели 1001 к.с. За да достигне от 0 до 100 км/ч на Revuelto ще му отнеме някакви си 2.5 секунди. Максималната скорост, която може да развие, е 350 км/ч.

При ниски обороти трите електрически мотора увеличават подаването на мощност, като намаляват общите емисии на CO2 с 30% в сравнение с Aventador Ultimae. Зареждането им от електропреносната мрежа отнема около 30 минути, но могат да бъдат заредени и за едва шест минути чрез регенеративното спиране на предните колела или директно от двигателя.

Снимка 612337

Източник: Lamborghini

Шасито е с 10% по-леко от това на Aventador, като дори е по-твърдо благодарение на въглеродните влакна в предната част на автомобила. Единият от трите електрически мотора е разположен върху самата скоростна кутия, докато другите два са на предната ос.

Lamborghini Revuelto има цели 13 режима на управление, като един от тях е изцяло електрически. По този начин може да се превърне в напълно безшумен градски автомобил. Но може и да спука тъпанчетата на околните със звука, произвеждан от мощния V12 двигател.

Първият и вторият пилот, както от Lamborghini наричат шофьора и спътника му в двуместната суперкола, ще влизат и излизат от нея със стил, защото вратите се така наречените ножични и се отварят ефектно. Пред шофьора има 12.3-инчов дисплей, докато пред спътника му тесен 9.1-инчов екран, а в средата е разположен друг 8.4-инчов екран.

Снимка 612335

Източник: Lamborghini

Тапицерията на седалките съчетава фини кожи с новата свръхлека материя Corsa-Tex, изработена от рециклиран полиестер чрез производствен процес на водна основа, казват още от Lamborghini. Като почти всичко в интериора може да бъде персонализирано. Същото важи и за цвета на колата. Цели 400 цвята ще бъдат налични при избора на перфектния, като всеки един от тях е на водна основа, а не на такава на разтворители.

Аеродинамиката на Revuelto също е изведена на друго ниво. При разработката инженерите са се уповавали на четири основни стълба - ефективност, синергия между различните компоненти, интеграцията между тях и дизайнът, разбира се.

Снимка 612334

Източник: Lamborghini

От Lamborghini твърдят, че оптималната ефективност е постигната благодарение на комбинацията между висока притискаща сила и минимално съпротивление. Един от ключовите елементи е новото задно крило, чиято цел е да осигури най-добрата аеродинамика при всякакви условия. 

Позицията на въпросното крило се променя в зависимост от режима на шофиране и динамиката. Може да се променя и ръчно от водача чрез специалния ротор на волана. То има три позиции в зависимост от желаното съпротивление.

Lamborghini Urus и кога да очакваме новата електрическа генерация на модела

Резкият завой, който ще направи Lamborghini Urus

Плановете са смели

Към момента не е обявена цената на Lamborghini Revuelto, но предвид факта, че Aventador е спрян от производство от известно време, очакваме съвсем скоро и този детайл да бъде обявен. Иначе, от CarBuzz предполагат, че Revuelto ще струва около 600 000 долара предвид наличието на новите технологии и електрическите мотори.