Lamborghini е една от автомобилните компании, които обявиха смелите си планове да електрифицират цялата си гама през следващите няколко години.

Opera Unica - уникалната боя, която краси Lamborghini Huracan Sterrato

Колко часа отнема боядиването на това Lamborghini

Lamborghini Huracan Sterrato в цвят Opera Unica

Тази голяма стъпка обаче бе предшествана от друга така - промяна в емблемата. Всъщност не можем да говорим за кой знае каква промяна, защото разяреният бик все още е в основата, а по-скоро за освежаване.

Шрифтът е по-широк, основните нюанси са черното и бялото, а жълтият и златният цвят са използвани като акцентни. От Lamborghini казват, че емблематичният бик е проектиран отделно от щита за първи път, което го кара да изпъква дори още повече. А и това е първата промяна в емблемата от над 20 години насам.

Новост е и решението им в сайта и в социалните мрежи да се използва бикът без добре познатия и вече споменат щит. Новата емблема ще бъде поставяна върху всички нови автомобили на Lamborghini, като се очаква новият Urus, който ще е plug-in хибрид, да е сред първите с новата емблема върху капака.

Lamborghini Revuelto - първият в света V12 plug-in хибрид е тук

Първият хибрид на Lamborghini е тук

Всичко, което знаем за Revuelto

Смелите планове на италианците са до края на годината да са електрифицирали напълно своята гама, а през 2028 г. да видим първия напълно електрически автомобил на Lamborghini, пише Electrek.