Когато чуем Lamborghini, си представяме мощен спортен автомобил в ярък цвят, който е сбъднатата детска мечта на много момчета. А италианският производител определено знае как да ни накара да си похарчим парите (ако ги имаме, разбира се) точно при него.

Преди дни марката представи новата си моторна яхта - Lamborghini 63. Числото идва от годината, в която е създадена компанията - 1963, както и от факта, че моделът е произведен в точно 63 бройки. 

Снимка 486492

Източник: Facebook / Lamborghini Paris

Той е създаден в сътрудничество с производителят на плавателни съдове The Italian Sea Group, а вдъхновението идва от най-новия и мощен модел на Lamborghini Sián FKP 37. Затова и въобще няма да сбъркаме, ако определим яхтата като суперавтомобил, който се движи по водата.

Снимка 486494

Източник: Facebook / The Grid

Тя притежава цели 4000 конски сили и се задвижва от два 12-цилиндрови двигателя. Конструкцията е от карбон, което вкарва яхтата в "ултралеката" категория - 24 тона за 19.2 метра дължина. В затворената част има една голяма спалня и още две легла, както и баня и тоалетна.

Снимка 486503

Източник: Facebook / Speed Asylum

Интериорът е вдъхновен от по-ретро автомобилите на италианския производител, а покривът - от roadster моделите. Всички линии и ръбове са взаимствани от спортните автомобили и не липсват хексагонните детайли, предава Business Insider.

Lamborghini Sián - първият хибрид на марката идва с 819 коня

Lamborghini Sián - първият хибрид на марката идва с 819 коня

Най-мощният автомобил до момента

Lamborghini 63 ще се продава на цена от 3.4 милиона долара и с възможност за избор между няколко цвята. Желаещите да прекарат лятото си с нея обаче ще трябва да изчакат до догодина.