В разгара на пандемията от коронавирус, когато случаите на заразени у нас растат, повече от всякога е нужно да спазваме противоепидемиологичните мерки и да се вслушваме в съветите на специалистите.

Коронавирусът, тренировките, носенето на маска и вреди ли ни то

Да тренираме ли с маска

Какви са плюсовете и минусите

Световната здравна организация (СЗО) смята, че в условията на пандемия предпазни маски трябва да се носят и на открито, и на закрито.

В препоръките се подчертава, че на обществени места, където могат да възникнат условия за разпространението на новия коронавирус, хората е добре да носят "немедицински маски както в помещения като магазини, общи работни места и училища, така и извън помещения, където е невъзможна физическа дистанция, не по-малка от един метър".

Снимка 507909

Източник: iStock

Независимо от възможността за спазване на дистанция, в помещения, където няма нужната вентилация, от СЗО съветват да се носи маска винаги. Това е записано в публикувани вчера в Женева препоръки на СЗО, съобщи ТАСС.

Коронавирусът, физическата активност, електронните устройства, здравето и какви са препоръките на СЗО

Още един минус за здравето ни от пандемията

Каква е минималната физическа активност, от която се нуждаем

Препоръките се отнасят както за възрастни, така и за деца над 12 години. Носенето на маски не се препоръчва за деца до пет години. За деца от шест до 11 години носенето на маска се решава в зависимост от конкретната обстановка и възможностите за предаване на вируса.

Коронавирусът, Япония и маските с перли и диаманти за близо 10 хиляди долара

Да бориш коронавируса със стил

Маски за хиляди, дори милиони

Трябва да се вземе предвид и умението на детето правилно да използва маската, както и възможността да се осигури надзор от възрастен човек.