Наскоро Илон Мъск заяви готовност един от заводите му, в който се произвеждат електромобили Tesla, да започне да прави респиратори за американските болници. В последните дни броят на заразените и починалите от новия коронавирус в САЩ се увеличи драстично и милиардерът пристъпи към действие.

В социалните мрежи Мъск сподели видео, в което виждаме как изглеждат машините за обдишване по дизайн на Tesla. За производството им ще се използват редица части от Model 3, като например големият дисплей от предното табло. В употреба ще влязат и части от окачването на Model S.

Милиардерът оправдава това решение с факта, че имат много такива части в наличност, те са да доказали своята устойчивост и надеждност, а и това ще придвижи производството.

Така Мъск отговори и на критиките по свой адрес, че отново иска да си прави реклама, създавайки различен дизайн, вместо да се придържа към познатите досега, пише The Verge.

Илон Мъск, Tesla и обещанието на милиардера да произведе респиратори за борбата с коронавируса

Как Мъск ще бори коронавируса

Фабриките на Tesla все още оперират

Докато респираторите Tesla започнат да се произвеждат и доставят, Мъск направи дарение на няколко американски болници.

Той закупи 40 одобрени машини за обдишване и ги дари, но в последствие се оказа, че не са от правилния модел, който е необходим за интензивно лечение.