Досега си мислехме, че най-опасните спортове са футболът, ските или гмуркането. Но не сме познали.

Ранните тренировки, вечерните упражнения и кое време от деня е най-подходящо за физическа активност

Сутрин или вечер да тренираме

Още един плюс за...

Според ново проучване, за период от 10 години над 45 000 американци са посетили големите травматологични центрове с наранявания, причинени вследствие на конна езда.

Рискът от постъпване в болница от този тип травми е по-висок от тези, получени във футбола, карането на ски и състезанията с мотори, уточняват авторите на изследването, публикувано наскоро в BMJ.

Снимка 550869

Източник: iStock

Резултатите сочат, че около 88% от пострадалите след конна езда са били приети в болница, а 28% от регистрираните пациенти са завършили в интензивно отделение.

Експертите са отчели и кои части от тялото са най-застрашени. Около една трета от нараняванията засягат гръдния кош, следват крайниците, главата и шията.

Снимка 550871

Източник: iStock

И ако всичко казано дотук, се отнася по-скоро за американците, които вероятно са по-големи почитатели на този вид спорт от нас, то експертите уточняват и друго, което касае всички.

Елизабет Втора, коктейлите, конете и другите тайни за дълголетието на кралицата

Тайните за дълголетието на Елизабет Втора

Неслучайно е най-дълго управлявалият монарх в Англия

Изследователите призовават лекарите да преглеждат по-обстойно пострадалите в такъв тип инциденти. Особено ако травмите са по главата и шията, защото е много вероятно те да доведат до смърт, съобщават още от Eat This, Not That!.