Мода или необходимост - покупката на красиви рамки за очила е заложена като неотложна задача в списъка на всяка една суетна жена и мъж, който показва отношение към своя външен вид.

От Sky Optic споделят, че този вид аксесоар е супер предпочитан от хора от всякакви възрастови групи, включително и от деца. Ако в миналото неговото носене е било срамно и повод за подигравки, то днес използването на диоптричните очила е основен начин да се подчертае личния стил на техния притежател и да се докаже афинитет към актуалната мода. Нека разберем повече!

Защо изборът на рамки за очила е толкова специален?

Питате се дали това модно допълнение би ви направило още по-модерни и привлекателни? Да, това наистина ще се случи, защото правилно избраният модел би бил повратната точка на вашия обичаен аутфит, който е всичко друго, но не и ефектен.

Ако обаче не искате да се задоволявате с подобни посредствени резултати, а искате да стигнете много по-далеч от идеята да сте просто в крак с модата чрез визията си, то именно качествените и красиви рамки за очила са вашето дългосрочно спасение от скуката.

Снимка 547595

Източник: iStock

ТОП 5 най-актуалните модели

Най-важното нещо за даден модел диоптрични очила е не той да бъде просто предпочитан, но и да демонстрира пълно пасване с формата и тена на лицето. В случая всяка една малка подробност е от значение, като се започне от модните тенденции и се стигне до персоналните предпочитания на човек - определено има върху какво да се размишлява, когато е дошъл момент за покупка. Колкото до най-предпочитаните и актуални към днешната дата модели, ето кои са те:

  • Класическа черна рамка в квадратна форма. Този модел е класика в жанра, защото е семпъл, стилен и подхожда на повечето хора. Отлично се вписва в дрескода на офис визията и е изключително предпочитан и от мъже, и от жени;
  • Диоптрични очила тип "котешко око". Този дамски модел е грациозен и класен, придава загадъчност на своята притежателка и е много женствен. Комбинира се с елегантни облекла и не е подходящо допълнение към спортна визия. Подхожда предимно на правоъгълни лица;
  • Тънки и шикозни. Подобен вариант рамки са създадени за хора с деликатен вкус и са наистина много предпочитани. В идеалния си вариант са в деликатно златист цвят и с елегантно свързване на двете стъкла. Моделът е дамски, но има подобни аналози и за мъже;
  • Без рамка. Ако искате диоптрични очила, които да са едва забележими, именно това решение е подходящото за вас, защото е фино, показва аристократичност и класа. Този вид се носи предимно от мъже;
  • С много детайли. Те са сред най-предпочитаните от страна на дамите, защото имат нестандартна визия и придават дизайнерски акцент към цялостната визия. Обичайно се носят за специални поводи и по време на бизнес срещи, но ако ги имате, със сигурност няма да искате никога да се разделяте с тях.

Какъвто и модел рамки да ви харесва, едно е задължително - да бъдат качествени. Само тогава ще имате възможност да ги носите по-дълго време, а и да се насладите напълно на тяхното интелигентно присъствие.

Снимка 547598

Източник: iStock

Как да изберем подходящия за нас?

За да решите какъв точно модел да изберете, е добре да се запознаете и с решенията, определяни като най-предпочитани. Многообразието от форми, цветове, марки и стъкла може и да ви помогне в някои случаи, но и не във всички. Почувствате ли се объркани, трябва да знаете, че това е нещо обичайно, а за да улесните избора си, е нужно да очертаете граници. Какво означава това?

На първо време, определете бюджет, който ще ви бъде достатъчен, за да купите качествени рамки за очила, които винаги ще бъдат предпочитани. Те са желани, защото осигуряват висока защита, а и нека не се лъжем - изглеждат много по-добре. Други също важни критерии за избор са:

  1. Съотношението между цена и качество на изработката. То трябва да е оптималното според платежните ви способности, но и изискванията ви за практичност в комбинация с красив и модерен дизайн;
  2. Формата на лицето и подтона на кожата. Две основни специфики, от които изхождаме, когато става дума за покупката на подобен аксесоар. Уверете се, че рамките ви подхождат и едва тогава ги купувайте. Кръглите и авиаторските модели пасват на правоъгълни лица, квадратните и правоъгълните на кръгли, а овалните лица понасят буквално всякакви форми очила;
  3. Марката. Колкото по-предпочитан е даден бранд, толкова по-голяма е вероятността да заложим именно на него. Имена като Dior, Carrera, Guess и Gucci са иконични, но има и много други производители на рамки за очила, които отново са доста популярен избор;
  4. Материал на стъклата. Те могат да бъдат органични, но могат да са и пластмасови. Какви ще изберете вие си остава въпрос на персонални предпочитания, както и еко възгледи.

Модерната визията включва много много неща - дрехи, обувки, бижута и не на последно място - рамки за очила. Направете един добър избор и се насладете на новата си придобивка.