Ако на някого му е писнало от стандартни ресторанти, имаме идеалния вариант за специална, необичайна вечеря, която се случва веднъж в живота. Caverns Grotto е ресторант, който се намира на 61 метра под земята и е напълно уединен. Посетителите ще трябва да вземат асансьор 21 етажа надолу в тази пещера на 345 милиона години, която се намира Гранд каньон и е открита преди около 100 години.

The Restaurant of Mistaken Orders - най-необикновеният ресторант в Япония

Най-необикновеният ресторант в Япония

37% объркани поръчки, но 99% доволни клиенти

Според легендата Уолтър Пек забелязва пещерата, минавайки през нея на път за поредната му покер среща. Заслепен от блясъка вътре, Пек обърква железен оксид и селен със злато и диаманти и вижда в скалното образувание идеална възможност да изкара лесни пари за хазартните си привички.

Мислейки си, че е богат и че е открил "съкровищницата" на Аризона, мъжът започва да обитава пещерата. Оказва се, че е нея обаче няма никакви скъпоценности и може да се натъкнем само на сталактити. Отдавна не я обитават вече и никакви живи организми - нито мухи, нито прилепи, нито мишки.

Днес въпросната пещера обаче е "дом" на ресторант, по известен като Caverns Grotto. Храната, която е  типично американска, включваща различни бургери и пържени картофки, а за пиене избор между вино и бира,  се приготвя в подземна част и оттам се качва с асансьор няколко метра нагоре до залите за гости на заведението.

Цените са изключително достъпни, като обядът е около 50 долара и 70 долара за вечеря на човек за меню. Тази цена включва и безплатна обиколка с екскурзовод на пещерата. Залите за вечеря са няколко и имат 360° панорамна гледка на пещерата.

Ако решим да посетим ресторанта, задължително трябва да си запазим място за обяд или вечеря в пещерата, като обедните слотове продължават не повече от 90 минути, а вечерите - два часа, отбелязва Travel + Leisure.