Моделите iPhone 15 и iPhone 15 Pro на Apple използват USB-C порт вместо Lightning порт за зареждане и пренос на данни, но това не е всичко.

iPhone 15 и колко бързо се зарежда смартфонът

Колко бързо се зарежда iPhone 15

Някои неща не се променят

Оказва се, че новият порт позволява на моделите от новата серия да зареждат широка гама от USB-C устройства, включително друг iPhone.

Наскоро технологичният инфлуенсър Маркъс Браунли демонстрира нагледно как включването на iPhone с Lightning ‌порт в USB-C порта на iPhone 15 с USB-C към Lightning кабел позволява на ‌iPhone 15‌ да осигури захранване на по-стария ‌iPhone‌.

Снимка 633500

Източник: Apple

‌iPhone 15‌ винаги ще осигурява захранване на iPhone‌ с Lightning порт‌, дори ако батерията на първия е по-празна.

Ако обаче включим ‌iPhone 15‌ в друг ‌iPhone 15‌, двете устройства ще комуникират едно с друго и ще определят кой ‌iPhone‌ има по-ниска батерия и съответно ще прехвърлят захранването към по-празната батерия.

При телефон с Android и USB-C, ако устройството с Android поддържа USB захранване и се свърже към ‌iPhone‌ с по-ниско ниво на батерията, устройството с Android ще може да осигури захранване на iPhone.

Снимка 633493

Източник: Apple

USB-C портът на ‌iPhone 15‌ също така може да се използва за зареждане на Apple Watch или AirPods Pro 2 с USB-C калъф с помощта на USB-C към USB-C кабел.

iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max - всичко за новите смартфони, цена и кой да изберем

Кой iPhone 15 да изберем и защо

Какво предлагат телефоните

За съжаление, когато зареждаме друго устройство с ‌iPhone 15‌, зареждането е ограничено до 4.5W.