Според Световната организация по алергии около 400 милиона души в света страдат от алергичен ринит. Реакциите се развиват при вдишване на алергени, включително: цветен прашец, акари, пърхот на домашни любимци. Основните причини са: сезонен цъфтеж на дърветата, градски начин на живот на закрито, хигиенни проблеми и индивидуални реакции на организма.

Особено опасен за страдащите от алергии е пролетно-летният период на цъфтеж от май до средата на юли. Как да се подготвим и ако не да се предпазим, то поне да сведем до минимум рисковете от алергични реакции?

Едно от най-ефективните средства за превенция е изключването на контакт с алергена. Въпреки че имаме малко влияние върху околната среда, съвременните устройства идват на помощ у дома и в офиса - използването на пречиствател на въздуха може значително да облекчи симптомите на алергия, като унищожава алергените в стаята: домакински прах, акари, прашец, попаднал в стаята от прозорец или върху дрехи, животинска козина. Как се случва това и защо работата на пречиствателя на въздуха има такъв ефект?

HEPA филтри

HEPA филтърът се състои от няколко слоя различни филтърни материали, през които преминава въздух, оставяйки след себе си замърсяващите частици. Технологията три в едно HEPA, използвана в пречиствателите на въздух AENO, използва множество слоеве от специални субмикронни стъклени влакна за улавяне на частици с различни размери и произход. Външният предфилтър улавя прах и косми на животни. HEPA ви позволява да улавяте до 99,95% от най-малките частици с размер до 0,3 микрона - прах, цветен прашец, мухъл и бактерии, неутрализира дима и неговата миризма.

Снимка 577948

Източник: AENO

Пречиствателите на въздух AENO също разполагат с лесен за разбиране сензорен дисплей с подсветка и индикатор за смяна на филтъра, така че потребителят може лесно да разбере кога HEPA филтърът трябва да бъде сменен.

UV лампи

UV-C е един от трите вида ултравиолетови лъчи, използвани за пречистване на въздуха. Сноп ултравиолетова светлина преминава през струята въздух преминаваща през пречиствателя и неутрализира вредните и патогенни микроорганизми - бактерии, плесени и гъбички. Под въздействието на ултравиолетовите лъчи тяхната ДНК се разрушава.

Съвременните устройства използват лампи с меко ултравиолетово лъчение, което не е опасно нито за хората, нито за животните. Например, всички пречистватели на въздух AENO използват ултравиолетово лъчение тип C за безопасна дезинфекция и надеждно почистване на пространството. Лампата е монтирана вътре и не отделя озон. Това гарантира безопасността на употреба в присъствието на хора.

Йонизация

В апартаменти, офиси и модерни селски къщи много домакински уреди постоянно работят и излъчват положително заредени йони - катиони. Това се отразява на качеството на въздуха, като потенциално се отразява негативно на човешкото благосъстояние и здраве. Такъв негативен микроклимат у дома или в офиса може да провокира главоболие, мигрена, сънливост, разсейване и, разбира се, обостряне на алергичните реакции на общия фон. Този проблем може да бъде решен чрез пречиствател на въздуха с йонизация.

Снимка 577947

Източник: AENO

Първо, въздухът се пречиства от UV лампа и преминава през HEPA филтър и едва след това се насища с йони.

Йонизацията е процес на отделяне на електрон от молекула или атом, по време на който всъщност се образуват две частици с различен заряд: отрицателен и положителен.

Всички модели пречистватели на въздух от марката AENO могат да се справят с алергените, да облекчат и дори да облекчат симптомите на алергия. Двата модела AENO AP2S и AENO AP1S имат интелигентно дистанционно управление чрез мобилно приложение.

Снимка 577949

Източник: AENO

Това прави потребителското изживяване по-удобно и приятно. За дистанционно управление от вашия телефон просто изтеглете и инсталирайте безплатното приложение AENO за Android или iOS и свържете устройството чрез Wi-Fi.

Пречиствателите на въздуха също са оборудвани със сензори за качество на въздуха, които следят нивата на замърсяване на закрито и на открито въз основа на геолокацията. Тази информация е особено полезна за страдащите от алергия, за да проследят качеството на въздуха и как то се отразява на тяхното благосъстояние.

Пълната гама продукти на AENO са вече в търговската мрежа и могат да бъдат открити от ozone.bg, jarcomputers.com и ardes.bg.