Jaguar пусна на пазара оригинален комплект с инструменти - Jaguar Classic, за двуместния автомобил E-Type. Ето защо ако сме част от тази малка група хора, готови да платят цяло състояние за модернизиран Jaguar E-Type на ток или пък имаме класическия от 60-те и държим на оригиналната му окомплектовка, тези инструменти са задължителна покупка.

Трябва и да побързаме, защото за последно такъв комплект се е продавал от Jaguar преди близо пет десетилетия.

Първоначално такива инструменти са получавали всички клиенти на класическото второ поколение на E-Type, до момента, в който то е спряно от производство през 1971.

Снимка 452653

Източник: Jaguar

Сега, от Jaguar са успели да претворят автентичните инструменти и ги предлагат в класически калъф от изкуствена кожа и брезент. Комплектът включва всичко необходимо за извършването на ремонти по поддръжката на емблематичния британски автомобил.

Разбира се, никой от нас не се заблуждава, че в XXI век някой ще ремонтира скъпата си машина сам, но Jaguar Classic е със колекционерска стойност.

Снимка 452654

Източник: Jaguar

Цената също е впечатляваща - близо 1000 долара, но все пак в нея има резон, тъй като това е ексклузивен комплект инструменти, носещ духа на миналото. Такива комплекти нерядко се продават за около 5000-6000 долара на колекционерски търгове след години.

Снимка 452657

Източник: Jaguar

Това се подкрепя и от изказването на шефа на Jaguar Classic, Дан Пинк, който казва: "Оригиналният комплект инструменти на E-Type се превърна в колекционерски предмет, благодарение на своята рядкост и исторически дух. Наши клиенти от целия свят се свързват с нас с въпрос как могат да си купят такъв комплект. Точно заради това ние решихме да стартираме производството на инструментите отново в оригинален вид и в оригинална спецификация. Това е черешката на тортата за всеки E-Type фен."

Снимка 452656

Източник: Jaguar

Тест драйв: Jaguar E-Pace е една кисела котка

Тест драйв: Jaguar E-Pace

Красив и претенциозен, този компактен джип не е очевидният избор и това му е най-хубавото