Тази седмица от Apple представи новата операционна система iOS 18, както и дългоочакваните функции с изкуствен интелект, които съвсем скоро ще бъдат достъпни за потребителите на iPhone. Новият Apple Intelligence ще ни даде възможност да персонализираме началния си екран, контрол панела и нотификациите, да скриваме и заключваме приложения и да постигнем ново ниво на потребителско изживяване.

Как AI ще промени iPhone - какво и кога да очакваме от Apple

Как AI ще промени iPhone - какво и кога да очакваме от Apple

iOS 18 ще донесе така чаканата промяна

Освен подобрена сигурност, изкуственият интелект на Apple се отличава и със своята интуитивност. Като например включените Writing Tools ще ни помагат да намерим правилната дума на всичко, независимо към пишем текста. Ще можем и да се изразяваме визуално чрез изцяло нови емоджита и инструменти за създаване на скици и рисунки.

А виртуалният асистент Siri ставa по-умен от всякога и може да се допитваме до него за абсолютно всичко, както и да му възлагаме различни задачи. Потребителите на iPhone ще имат под ръка и инсталиран ChatGPT. Всичко това обаче ще бъде достъпно в бета версия през есента на тази година.

Ето и кои са устройствата, които ще поддържат iOS 18, както и функциите с изкуствен интелект. Списъкът с тези, които ще получат ъпдейт с новата версия на операционната система е дълъг и започва с iPhone XS и XR, както и всички модели от сериите 11, 12, 13 и 14, пише CNET.

Засега обаче Apple Intelligence ще бъде достъпен само на последните iPhone 15 Pro и Pro Max (единствените с процесор А17 Pro), както и на предстоящите от серията 16. Също така и на iPad Pro, iPad Air (от М1 нагоре), MacBook Air, MacBook Pro, iMac, Mac Mini.

Рекламата на iPad Pro, която накара Apple да се извини

Рекламата на iPad Pro, която накара Apple да се извини

Още една стъпка към гибелта на таблета

И това е доказателство, че засега от Apple залагат изкуственият интелект да се използва преди всичко за работа, а не толкова за забавление, както е при другите технологични компании. А дали AI ще помогне да се повишат продажбите на новите модели iPhone, предстои да разберем.