Китайският технологичен гигант Huawei успя да предизвика истинска търговска война в САЩ, докато в Европа продажбите на техните мобилни устройства продължават да бележат огромен ръст.

Компанията има над 180 хиляди служители по целия свят и десетки научни и изследователски центрове по целия свят. Най-новия и най-внушителния сред тях се намира в китайския град Донгуан. Кампусът носи името "Ox Horn" и е цял град в града.

Снимка 424272

Източник: GettyImages

Идеята, с която е създаден комплексът, е да може в него да бъдат настанени около 25 хиляди служители, които не само работят, но и живеят там. Проектът е наистина мащабен и включва и изграждане на прилежаща инфраструктура, която се ползва само от работещите в Huawei, както и от клиенти и специални посетители - влакове и метро, което ги свързват с другите центрове на компанията, намиращи се в близост.

Снимка 424280

Източник: GettyImages

Благодарение на Кевин Фрайер, фотограф на Getty Images, получаваме възможността да надникнем в кампуса на технологичния гигант - там, където се разработват едни от най-иновативните технологии в света на мобилните комуникации. 

Снимка 424276

Източник: GettyImages

Влакчето спира на станция "Париж". Пътниците се посрещат от служител, който ги насочва към някоя от сградите наблизо. Централата е в модерен стил - изцяло остъклена и с логото на Huawei, което се вижда от далеч. Кампусът за служителите пък наподобява на дворецът Версай, като впечатлява с не по-малко внушителни размери.

Снимка 424256

Източник: GettyImages

Парк, езеро и богата растителност заобикалят сградите, в които буквално денонощно пребивават служителите на технологичния гигант. Тук обаче е по-вероятно работниците да предпочетат да подремнат на бюрата си в обедната почивка, отколкото да поиграят тенис на маса или да се позабавляват с колеги навън.

Снимка 424265

Източник: GettyImages

Снимка 424277

Източник: GettyImages

В кампуса можем да открием реплики и на други европейски забележителности, а скоро на територията му ще отвори врати и Huawei University, който ще обучава кадри за компанията. Така пред мнозина се отваря възможността да прекарат голяма част от живота си в "Ox Horn".

Снимка 424273

Източник: GettyImages

Снимка 424258

Източник: GettyImages

Снимка 424269

Източник: GettyImages

А тук всичко е някак много по-европейско, отколкото китайско. Единствено огромният брой хора ни напомня къде всъщност се намираме. Опашки за закуска, опашки за обед. И всички са вперили поглед в телефоните си, което в случая е напълно разбираемо.