Отношенията на американските компании с Huawei вече съвсем закономерно започват да изглеждат като сапунена опера, в която ту единият казва, че може без другия, ту другият многократно тръшва вратата пред носа на първия.

Google, Huawei и какво е предупреждението за потребителите на китайската марка

Google с предупреждение за потребителите на Huawei

Собствениците на телефон на Huawei трябва да внимават

Поредният епизод в сагата носи приятни вести за феновете на Huawei, които тъжат за приложенията на Google, останали само мираж за моделите на марката, създадени след май 2019 г.

Вицепрезидентът на Google Play и Android Самир Самат разкри пред немската новинарска агенция DPA, че компанията е подала към властите в САЩ кандидатура за лиценз за разрешаване на търговията с Huawei.

Както знаем отпреди, търговското ембарго над Huawei може да бъде ограничено или свалено при одобрение на подобен лиценз.

Huawei, Xiaomi, Oppo и Vivo и защо китайските гиганти се обединяват срещу Google

Китайските гиганти се обединяват срещу Google

Начело с Huawei, офанзивата започва

Такъв лиценз успя да грабне Microsoft например, когато към края на 2019 г. получи разрешение да извършва бизнес с Huawei.

Не знаем как това действие на Google се вписва в плановете на Huawei да предостави собствени алтернативи на приложенията на американския си партньор, но предполагаме, че няма да чакаме отговора дълго.