Една от най-важните характеристики, които взимаме предвид при избора на смартфон, е камерата. С умните устройства в джоба си успяваме да запечатаме всеки миг от ежедневието, а изискванията към снимките и видеата стават все по-високи. Затова и много производители, като Honor, също слагат акцент именно върху това.

В магията на Honor Magic 6 Pro - как AI в телефона прави живота по-лесен и по-красив

В магията на Honor Magic 6 Pro - как AI в телефона прави живота по-лесен и по-красив

Да имаш умен помощник под ръка в задния джоб

Тази седмица компанията представи двата си нови модела - 200 и 200 Pro, като вниманието очаквано бе привлечено от по-скъпата версия, която е перфектен избор за всички, които държат снимките, които правят със смартфона си, да изглеждат като професионални.

Honor 200 Pro е оборудван със 6.78-инчов дисплей с резолюция 1224 x 2700 пиксела, процесор Snapdragon 8s Gen 3, 12 или 16 GB RAM и вътрешна памет от 256 или 512GB, като има и версия с 1ТВ. Батерията е силициево-въглеродна с 5200 mAh и поддържа бързо 100-ватово зареждане.

И стигаме до камерата, която е най-впечатляваха характеристика на модела. Първо няма как да не обърнем внимание на нейния дизайн, защото модулът е доста по-дискретен в сравнение с повечето флагмани напоследък. Но това със сигурност не е за сметка на качеството. Имам две 50 мегапикселови камери - широкоъгълна и телефото, както и 12МР ултраширокоъгълна. Предната камера също е 50МР.

От Honor дават сериозна заявка за постигане на качество на снимките като с DSLR фотоапарат. Камерата поддържа функции с изкуствен интелект, които също помагат за създаването на най-добрия кадър при различна осветеност. 

А черешката на тортата е портретният режим. Благодарение на AI, Honor 200 Pro научава чертите на лицето, за да улови всички страни, като диференцира опции за портрети, фонове и осветление за идеално балансирани изображения. Функцията е създадена в партньорство с фотографското студио с дългогодишна история Studio Harcourt, което е гаранция за снимки, които ще изглеждат точно като направени от един истински професионалист.

Друго, което прави доста приятно впечатление, е и нощният портретен режим, който е възможен благодарение на 1/1.3-инчов основен сензор и гарантира запазване на реалните цветове дори при ниска осветеност.

А дори да нямаме под ръка някой, който да ни направи перфектния портрет, ще можем да се справим изненадващо добре и сами със селфи камерата. Смартфонът поддържа и други AI функции са редактиране на изображения, както и за автоматично създаване на моментални видеа - нов и интересен начин за запазване на спомени.

Honor Magic6 Ultimate и какво знаем за предстоящия смартфон

Honor Magic6 Ultimate идва с мощна камера и нов дизайн

Изцяло нова форма

Honor 200 Pro бе представен в Париж вчера, 12 юни, а от днес започват предварителните му продажби в Европа, включително и в България. Цената на устройството е 1599 лева.