Хладилникът ни изисква специални грижи, които обаче често подценяваме. А след това лекомислено хвърляме храната си вътре.

Ако често ни се случва тя да се разваля по-бързо, отколкото би трябвало, то вероятно хладилникът ни не работи правилно. Оптималната температура, която трябва да се поддържа, е четири градуса. Във фризерната част пък трябва да е -18.

Ако в хладилника си нямаме термометър, добра идея е да поставим допълнителен, за да следим дали се поддържа оптималната температура на работа.

Снимка 443445

Източник: iStock

Тя ни осигурява възможност за по-продължително съхраняване на остатъци от обяд, закуска и вечеря. Предпазва и от развитието на бактерии в храната.

Температурата в хладилника зависи обаче и от начина, по който използваме уреда. Ето няколко прости съвета в тази насока.

Снимка 443435

Източник: iStock

Затваряне на вратата: веднага щом сме взели или сме прибрали това, което е трябвало.

Почистване: Както и другите електроуреди, хладилникът също се нуждае от него, дори по-често, отколкото си мислим. И най-важното е да премахваме всичко ненужно от него.

Плодове, зеленчуци и кои трябва да съхраняваме отделно в хладилника

Защо някои плодове и зеленчуци се развалят толкова бързо в хладилника

Кои плодове и зеленчуци трябва да съхраняваме отделно

Разпределение на храната: Хладилникът никога не трябва да е натъпкан, а храната в него трябва да е разпределена по рафтовете, за да може и студеният въздух да се разпределя равномерно, пише Reader's Digest.