Автомобилният сектор се ориентира все повече и по-стремглаво към електрифицирането на автомобилите. Нещо, което ще прати добрият стар двигател с вършено горене в историята и музеите.

NASA, Smart Tire Company и безвъздушните гуми за велосипед

С помощ от NASA създадоха безвъздушни гуми за велосипед

Никак не са евтини

Разбира се, това е дълъг процес и докато се случи ще мине още доста време. При велосипедите обаче преходът към електрически може да се случи много по-бързо.

Просто защото все повече хора намират именно тях за най-бърз и удобен начин за транспорт в града. Германия например се оказва, че е на път да се окаже страната, в която са с продали повече електрически колела, отколкото механични.

Снимка 636338

Източник: iStock

Според Electrek, страната от години е лидер в Европа, когато стане дума за пазара на електрически колела. Именно там се произвеждат някои от най-продаваните марки, а и в Германия се правят повечето двигатели за електрически велосипеди със средно задвижване, използвани в Европа, като Bosch и Brose.

Acer ebii и какво знаем за електрическите велосипеди с изкуствен интелект

Изненадата на Acer - нов вид продукти с изкуствен интелект

Супер леко и мобилно

Според данни на Германската асоциация на велосипедната индустрия (ZIV) приходите от продажба на велосипеди в страната през миналата година са достигнали 7.36 милиарда евро. Като електрическите колела са били отговорни за почти половината от тази сума.

Валтери Хейнила и Алвари Пойкола разказват какво е да стигнеш от Финландия до Сингапур с колело

От Финландия до Сингапур с колело

Едно невероятно приключение на двама финландци

Нещо, което тази година се очаква да се подобри и задвижваните от електричество колела да изпреварят по продажби конвенционалните.