Ребрандирането на компании е нещо често срещано. Същото не можем да кажем, че важи с пълна сила и за телевизионни канали, но също се случва.

Така разбираме, че един от добре познатите ни канали FOX ще промени името си и съвсем скоро ще се казва STAR Channel. От The Walt Disney Company България казват, че освен името, визуалната идентичност на канала ще бъде напълно променена.

Промяната ще бъде факт от 1 октомври, като STAR Channel ще е дом на екшън, драматични и комедийни сериали, като сред тях ще са и добре познатите ни "Семейство Симпсън", "Касъл" и " Кости".

Промяната ще засегне и останалите развлекателни програми. Така например FOX Life ще стане STAR Life, а FOX Crime - STAR Crime. Обещанията са, че и трите програми ще запазят позициите си в програмния гид.

STAR Channel ще има динамичен дизайн, който е вдъхновен от логото на STAR, но е допълнен от "разрез" в средата, който цели да създаде усещане за движение и да я трансформира в падаща звезда.

"Това спомага за формирането на креативния наратив около визуалната опаковка на бранда, създавайки един отличителен дизайн, който "осветява" пътя на зрителите към най-доброто развлекателно съдържание и истории и към водещите сериали и любимите предавания", казват още от компанията.