Мексиканското гуакамоле се е превърнало в нещо като италианските салата Капрезе и сос песто - минава за интересно и различно, но се приготвя вече почти във всяка българска кухня. А подобно на пестото, и гуакамолето намира различни приложения в съвременната кухня.

Меган Маркъл, Дженифър Анистън, Ева Лонгория, Джулия Робъртс - 11 кулинарни трика на 11 известни личности

Как да готвим като Меган Маркъл

Кулинарните тайни на звездите

Всъщност, гуакамоле може да влезе в ролята на сос, но може да бъде и разядка. Ползваме го дори и като мезе за чаша студена ракийка, водка или текила. И тъй като обичаме авокадо, решихме този път да изпробваме една специлна рецепта за гуакамоле, която идва от Ева Лонгория. Та кой би могъл да приготви по-добре гуакамоле от една мексиканка?!

Звездата от "Отчаяни съпруги" знае как да приготви убийствено гуакамоле, а рецептата ѝ ни издава не кой да е, а самата Martha Stewart. Нейният трик е да нарязва на кубчета авокадото, вместо да го пасира, да използва серано чушки вместо халапеньо, лимонов сок вместо лайм и много сол. Тя казва, че на практика прави солена лимонада, в която добавя нарязано на кубчета авокадо, домати и лук, които да плуват вътре.

Снимка 575095

Източник: iStock

Ето и точните съставки:

  • 6 зрели плода авокадo, обелени, без костилка и нарязани на малки кубчета
  • 4 средно узрели домата, нарязани на парчета
  • 1 голяма глава бял лук, ситно нарязан
  • 1/2 връзка пресни листа от кориандър, накълцани на ситно
  • 1 люта чушка серано, смляна
  • Сок от 4 малки лимона (около 8 супени лъжици)
  • 2 чаени лъжички едра сол

Как да приготвим

Дженифър Анистън, салата Коб и как точно да си приготвим любимата салата на актрисата

Любимата салата на Дженифър Анистън

Вкусна, интересна и хранителна

Поставяме всички съставки в голяма купа и внимателно разбъркваме, за да се омешат, без да се смачкат обаче. Сервираме с чаша текила или коктейл Маргарита.