Земята вече толкова ни отесня, че милиардерите са насочили погледа и средствата си към пространствата отвъд нея. Илон Мъск, Ричард Брансън и Джеф Безос буквално са се впуснали в битка за Космоса, заявявайки обаче само мирни и филантропски цели.

Основателят на Amazon показа прототип на своя първи луноход Blue Moon. Но това далеч не е единственият проект, по който компания му Blue Origin работи усилено в последните месеци.

Джеф Безос показа лунохода на Blue Origin

Джеф Безос показа лунохода на Blue Origin

Машината ще може сама да навигира в космоса

Колонизирането на Космоса и създаването на колонии, които са си напълно самодостатъчни откъм всякакви ресурси и междувременно достатъчно близо до Земята, е основната цел на Безос. И той има ясна представа как иска да изглежда тя реализирана.

Милиардерът се уповава на идеята на своя бивш професор О'Нийл, който пръв предлага изкуствено създадени местообитания, които да се въртят в пространството, за да създават изкуствена гравитация.

Снимка 423176

Източник: YouTube

Огромните структури са дълги няколко мили и могат да бъдат дом на милион и повече души. Те ще имат гарантиран идеален климат по всяко време. Без бури, градушки, торнада и земетресения, пише Tech Insider.

Снимка 423175

Източник: YouTube

Изкуствените хабитати могат да бъдат както копия на градове на Земята, така и да се открояват със своя футуристична инфраструктура. А между нея има запазено място и за флора, и за фауна, които ще направят космическите домове толкова прекрасни, че хората сами ще искат да живеят там, смята Безос.