Dyson, известна със своите супер мощни прахосмукачки и други продукти за почистване на дома, се връща в света на прахосмукачките-роботи със заявка да създаде най-мощната прахосмукачка от този тип. 

Samsung Bespoke Jet - безжичната прахосмукачка, която съчетава мощно почистване с красив дизайн

Красота в почистването

Когато не е нужно да жертваме хигиената в дома за сметка на дизайна и обратното

Моделът, който ни готвят, се казва Dyson 360 Vis Nav и целта е той да е поне два пъти по-мощен от най-мощния модел на пазара понастоящем. 

За да се постигне поставената цел, Dyson 360 Vis Nav вероятно ще генерира най-малко 12 000 Pa засмукване - число, което е много по-голямо от всеки робот прахосмукачка на пазара, включително Roborock S8 Pro Ultra. 

Снимка 619647

Източник: Dyson

Новият модел на Dyson също така ще разполага със сензори, които могат точно да картографират краищата на всяка стая, което му позволява да пренасочи засмукването през страничен задвижващ механизъм и успешно да почисти всички малки кътчета на помещението. 

Други важни характеристики на 360 Vis Nav включват четка с тройна функция, мощно окачване, което му позволява да се изкачи до 21 мм и голяма батерия, издържаща на до 50 минути работа. 

Снимка 619646

Източник: Dyson

Няма много подробности за докинг станцията на Dyson 360 Vis Nav и изглежда, че няма да има опция за автоматично изпразване на контейнера. 

Роботът също така няма да може да служи като парцал – функция, която може да се намери в повечето продукти от висок клас. 

Снимка 619649

Източник: Dyson

Dyson обаче изглежда не се притеснява от броя на функциите на своя робот и вместо това се стреми да създаде прахосмукачка, която почиства подовете по-добре от конкуренцията.

Илон Мъск, Tesla Optimus и представянето на хуманоидния робот

Какво може роботът на Tesla и колко ще струва

Мъск представи робота Optimus

Очаква се роботът да се появи първо в Австралия през следващата седмица на цена от около 1600 долара, а засега компанията не издава кога можем да очакваме Dyson 360 Vis Nav и в други пазари.