Колкото и да не искаме да си го признаем, днес някои детски игри могат да ни накарат доста да се поизпотим. Макар да изглеждат лесни за изпълнение, те изискват гъвкавост, сила и издръжливост. А тях не всеки възрастен притежава - дори като хлапе подобни занимания да са му били ежедневие.

Минералната вода с витамини - как да бъдем и хидратирани, и здрави

И хидратирани, и здрави

Най-лесният начин да го постигнем

По своята същност игрите са сравнително прости движения, които включват голяма част от мускулните групи на торса и долната част на тялото. Може рядко да виждаме някой в залата да ги изпълнява, но това не трябва да ни спира да ги включим в своята програма - те със сигурност ще ни помогнат да влезем във форма за лятото.

С тях по-лесно ще избягаме и от един от капаните на тренировките - че колкото по-сложни упражнения изпълняваме, толкова по-здрави и нацепени ставаме. Всъщност, по-добър ще бъде ефектът, ако заложим на разнообразието и честата смяна на натоварванията, отколкото на усложнени движения.

Снимка 527697

Източник: iStock

Не са малко и инструкторите, които загърбват сложните уреди и комплексните тренировки и се връщат към базовите упражнения. Към движенията, които са естествени за тялото ни.

Хали Бери, тренировките, хидратацията и как поддържа формата си актрисата

Хали Бери - на 54 като на 34

Момичето на Бонд не остарява

Но стига приказки! Предизвикваме всички да пробват поне една от четирите детските игри с единствената цел да влезем във форма по-лесно. Даваме и бонус - много възродени спомени, смях, забавление и... мускулна треска, разбира се. И нека държим шишето с вода наблизо, че ще ни потрябва.

А кои точно са четирите детски игри, с които да влезем във форма за лятото, може да разберем тук.