Вчера, 16 октомври, BMW представи своя нов модел 2-Series Gran Coupe. На практика моделът представлява четириврат седан с нисък силует, който ще има за цел да се конкурира с компактните премиум модели, които Mercedes и Audi продават от години.

Снимка 447759

Източник: BMW

На последните официални тийзър изображения се вижда доста агресивната решетка на модела, която издава, че най-вероятно гледаме топ версията M235i. Тя ще бъде баварският отговор на Mercedes CLA 35 и Audi S3 Sedan и ще се задвижва от 2.0-литров турбо бензинов двигател с мощност 302 к.с. и 450 Нм максимален въртящ момент.

Системата за двойно задвижване на колелата xDrive ще се предлага стандартно в комбинация с 8-степенната автоматична трансмисия, а динамичните характеристики ще са идентични с тези на познатата версия хечбек. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 4.8 секунди, а максималната скорост ще бъде ограничена по електронен път на 250 км/ч.

Снимка 447758

Източник: BMW

Основният позитив на 2-Series Gran Coupe ще бъде по-елегантната задна част в сравнение с хечбека, а от последните снимки виждаме широки стопове, деликатен спойлер на задния капак, както и комплект вентилационни отвори в двата края на задната броня.

Снимка 447756

Източник: BMW

Моделът ще дебютира пред публика през втората половина на декември на автомобилното изложение в Лос Анджелис.