Страстта към бекона е дала на света творения като сладоледа с вкус на бекон, шоколад с вкус на бекон, водка с бекон, ментови бонбони с вкус на бекон и още много други кулинарни изкушения.

Тази страст си има име - нарича се нарича бекономания и е на почти 40 години. Модерната през 80-те и 90-те години диета на Аткинс, която напълно забранява въглехидратите, е в основата на възникването на култа към бекона.

Мислехме си, че той ще си остане само в рамките на кулинарното изкуство, но ето че сме подценили бекономаниаците.

View this post on Instagram

on

В ситуацията на световна пандемия, предизвикана от коронавируса, когато предпазните маски станаха задължителна част от аксесоарите ни, специално за бекономаниаците вече има екзотична защитна маска, която освен че предпазва от Ковид-19, дава и ухание на бекон на дишащите през нея.

Странната инициатива принадлежи на американската компания за месни продукти "Хормъл". Новият продукт носи търговската марка "Black Label Breathable Bacon mask". Според производителя, маската използва най-новите технологии за възпроизвеждане на уханието на бекон. 

View this post on Instagram

on

До края на месеца Hormel предлагат да изпратят безплатна маска с аромат на бекон на всички, които се регистрират на сайта на компанията BreathableBacon и, още по-добре, ако се ангажират да дарят по едно безплатно ястие на мрежата на американските хранителни банки Feeding America.

Това е изключително популярна инициатива, сайтът вече се срива от наплива на хората, опитващи се да получат безплатната си маска за лице с аромат на бекон, пише Daily Star. Офертата е валидна до 28 октомври, така че все още имаме шанс да се сдобием с маска от лимитираната серия.