Обикновено всяка година след излизането на iPhone потребителите установяват някои малки бъгове и дефекти, които Apple бързо коригира със софтуерен ъпдейт.

iPhone 15 Pro и дефектите, с които пристига новият смартфон

iPhone 15 Pro идва с дефекти

Кой би очаквал

Тази година изглежда проблемите за новата серия са малко повече от обикновено, като преди няколко седмици в мрежите плъзнаха снимки на iPhone 15 с фабрични дефекти, а малко по-късно потребителите започнаха да се оплакват и от прегряване на новите телефони.

В събота, 30 септември, Apple потвърди оплакванията и съобщи, че е идентифицирала няколко проблема, които могат да накарат новите iPhone да стават по-горещи от очакваното, включително грешка в софтуера на iOS 17.

Първоначално Apple каза, че устройството може да се усеща по-топло през първите няколко дни след нови настройки или повишена фонова активност.

Снимка 636132

Източник: iStock

"Друг проблем включва някои скорошни актуализации на приложения на трети страни, които ги карат да претоварват системата", каза Apple, добавяйки, че работи с разработчиците на приложения върху корекции, които са в процес на пускане.

Приложенията на трети страни, причиняващи проблема, включват играта Asphalt 9, Instagram и Uber, според компанията.

Instagram вече коригира проблема с приложението си с актуализация на 27 септември.

Снимка 633501

Източник: Apple

Предстоящата корекция на грешки в iOS 17 няма да намали производителността за справяне с температурата на iPhone.

Компанията също така заяви, че iPhone 15 Pro и Pro Max не страдат от прегряване поради дизайна си, като новите титаниеви рамки водят до подобрено разсейване на топлината в сравнение с предишните модели от неръждаема стомана.

Apple също подчерта, че проблемът не представлява риск за безопасността на потребителите и няма да повлияе на дългосрочната производителност на телефона.