Какво би накарало един моден дизайнер да участва в създаването на суперяхта? Любовта към дизайна и океана, разбира се. "Морето и дизайнът са две от най-големите ми страсти", признава самият Джорджо Армани.

Orient Express, Orient Express Silenseas и с какво е специална новата яхта на компанията

Orient Express влиза във водата

Става още по-луксозен, неустоим и... по вода

За новия си проект той споделя още, че разширява "идеята си за обзавеждане и декор към морския свят, в който (точно както в модата) естетиката и функционалността се обединяват в естествен и елегантен стил.

Въпросният нов проект се нарича Admiral и представлява суперяхта, по която заедно работят Джорджо Армани и The Italian Sea Group - фирма за луксозни суперяхти, базирана в Италия. 72-метровият плавателен съд ще бъде доставен на своя купувач в началото на 2024 г.

Той ще се сдобие с яхта, обзаведена по смел начин, който в същото време вдъхва и спокойствие. Декорът е едновременно семпъл, но и деликатно луксозен, подбран така, че да отразява вечния стил на дизайнера си.

"Този силно стимулиращ проект ми позволи да създам персонализирани пространства с Armani/Casa със същото майсторство, приложено към избора на материали, детайли и производство", казва Джорджо Армани.

На борда на Admiral ще има множество шезлонги, фитнес зала и спа център, които изразяват минималистичното докосване на Армани, част от творческата му философия. Помещенията ще бъдат построени с най-висококачествени материали, които ще изглеждат и ще се усещат луксозно, като в същото време естетиката ще бъде обрана. Като цяло дизайнът на яхтата изцяло ще съответства на стила на Армани - вечна елегантност и изтънченост, пише Architectural Digest.

Все по-луксозни, все по-големи и за все по-богати - кои са петте най-впечатляващи яхти в света

Кои са най-големите и впечатляващи яхти в света

Луксът си има цена - и от висока

"Тази мегаяхта, резултат от едно вълнуващо партньорство, с което съм изключително горд, е допълнително потвърждение за това, че можем да реализираме уникални проекти с отлични марки Made in Italy, които споделят нашите ценности", споделя основателят и главен изпълнителен директор на The Italian Sea Group Джовани Костантино.