Блус, госпел, соул, рок и фънк ще звучат в София на 23 юни 2023 г., когато отново ще се срещнем с идола на италианския блус - Zucchero.

За наша радост траекторията на новото му турне минава и през столицата, а на концерта в НДК ще чуем неостаряващите хитове над един артист с неподражаем глас и над 30-годишна музикална кариера. Забележителнка кариера, по време на която той създава много незабравими хитове, сред които "Senza una Donna (Without a Woman)", "Il Volo", "Baila (Sexy Thing)", "Occhi" и прави  дуети с други звезди - от Лучано Павароти, Ерик Клептън и Майлс Дейвис до B.B.King, Брайън Адамс и Брайън Мей.

Получава псевдонима си - Zucchero (захар) в училище, защото учителят го наричал "захар и мармалад". Според друга версия са го наричали така заради розовите му пухкави бузи. Започва да свири на китара като дете и бързо се превръща от един от най-известните италиански музиканти. Албумът му "Blue" от 1988 г. е най-продаваният в историята на италианската поп музика.

Снимка 610992

Източник: GettyImages

Това ще е петото идване на Zucchero у нас, след дебюта му през 2002 г. България е една от спирките от грандиозното си световно турне на музиканта тази година. По време на World Wide Tour 2023 той ще изнесе 34 концерта в 13 държави.

Билетите за концерта на Zucchero са в продажба в мрежата на Bilet.bg на цени от 70 до 140 лв.