Не са много телевизионните риалити предавания у нас, които могат да се похвалят с девет поредни излъчени сезона в национален ефир.

Венцислав Узунов във "Фермата" - кой ще бъде новият стопанин в деветия сезон на риалити предаването

Кой ще бъде новият стопанин във "Фермата"

Венцислав Узунов ще напътства участниците тази година

"Фермата" е едно от тях, но тази година нов сезон няма да има. Иван и Андрей обаче решиха да хвърлят малко повече яснота около случващото се.

Те го направиха във видео в YouTube, част от онлайн предаването им "Иван и Андрей Неофишъл". Двамата заявиха, че те чрез продуцентската си компания "Междинна Станция" са подизпълнител на "Фермата", а важните решения се взимат от телевизията, в случая bTV.

Андрей казва, че bTV са взели решението да няма нов сезон на "Фермата" и това е станало ясно още преди няколко месеца. Иван допълва, че е рано да се каже кога и дали отново ще има нов сезон на предаването. "Обаче нещо, което е било толкова успешно, е много вероятно да се завърне рано или късно за нов сезон", казва още той.

От Иван и Андрей разбираме, че последният девети сезон, излъчен миналата есен, е бил сред най-слабите като рейтинг за предаването, но въпреки това е бил успешен. Двамата твърдят, че девети сезон на "Фермата" е имал по-висок рейтинг от други предавания на bTV през последната година и половина като "Ергенът", Survivor и Dancing Stars например.

Иван и Андрей казват, че приемат новината за спирането на риалити предаването с носталгия, но и с облекчение, защото твърдят, че след девет поредни сезона в тях се е натрупала умора. Самият Иван дори през последните години е искал двамата да се откажат от продуцирането на предаването и от това да бъдат негови водещи - отново именно заради умората.