На Евро 2024, както и на всеки голям спортен форум, се взимат сериозни мерки за сигурност, за да не се стига до сериозни инциденти.

Играчите на Евро 2024, които имат африкански корени

Играчите на Евро 2024, които имат африкански корени

Над 42 футболисти носят таланта си от Африка

Но понякога охраната бива пробита и фенове нахлуват на терена - или за да се опитат да се снимат с някой футболист, или просто за да претичат и бъдат забелязани от всички.

На мача между Португалия и Турция през уикенда играта беше спирана цели четири пъти, защото фенове нахлуваха на терена в опит да се доберат до снимка с Кристиано Роналдо.

Снимка 671168

Източник: GettyImages

След края на мача още двама запалянковци се опитаха да достигнат до португалската звезда, което повдигна много въпроси около сигурността и безопасността на играчите.

Ето защо от UEFA са решили да вземат мерки и да увеличат охраната на мачовете на Евро 2024. Освен това, полицията директно ще извежда от стадиона провинилите се лица. 

Какво трябва да се случи, за да продължи Хърватия напред на Евро 2024

Какво трябва да се случи, за да продължи Хърватия напред на Евро 2024

Не всичко е в ръцете на хърватите

Те ще получат забрана да посещават мачовете до края на Евро 2024 и срещу тях ще бъдат повдигани жалби за посегателство, пише ESPN. От UEFA казват, че са въведени още мерки, но на този етап те не могат да бъдат разкрити, за да не бъде компрометирана сигурността.