Както рок феновете знаят, уникалният образ на китариста Ангъс Йънг от AC/DC е синоним на музиката на бандата. Но какъв е произходът на характерния му вид на ученик? Как една рок звезда решава да направи училищна униформа част от своята сценична персона? Оказва се, че с известна помощ от членовете на семейството му и то след няколко проби и грешки.

От раждането до еволюцията - 5 интересни факта за хеви метъла

От раждането до еволюцията - 5 интересни факта за хеви метъла

50 години по-късно

Преди Йънг да дебютира в ученическата униформа на сцената с AC/DC през 1974 г., той облича странни сценични костюми, като костюм на горила, маска на Зоро и костюм на Супермен, както съобщава Grunge. 

Но в един момент братът на Йънг и колега китарист на AC/DC Малкълм Йънг решава, че групата се нуждае от "основен ремонт" на имиджа за големия им концерт във Виктория Парк в Сидни, пише Louder.

Снимка 645187

Източник: GettyImages

Тогава ученическият тоалет идва по предложение от сестрата на Ангъс - Маргарет, която смята, че би било забавно Ангъс да свири в училищна униформа като знак за младежкия му вид и факта и сякаш току-що си е тръгнал от училище, когато групата се сформира. За концерта Ангъс взима назаем училищния блейзър на сина на Маргарет Сам.

Linkin Park - единствената банда, която се пошегува с Metallica

Единствената банда, която се осмели да се пошегува с Metallica

Една интересна история от Майк Шинода

Така това се превръща в запазена марка на Ангъс, отличавайки него и групата като непокорни, но същевременно интересни и рокери. 

Поглеждайки назад към произхода на ученическото облекло, Ангъс веднъж казва, че друг известен китарист го е вдъхновил да се облече в нещо привличащо вниманието, когато излиза на сцената с AC/DC.

Снимка 645186

Източник: GettyImages

"Някои хора изглеждат страхотно в цивилни дрехи", казва китаристът. "Както когато бях по-млад и видях Джими Хендрикс, и си казах: "Уау!" Това е имиджът, това е първото нещо, когато си по-млад. Колко готино изглеждаше. Колко готино свиреше. И си помислих: "Искам да бъда толкова готин."

Ангъс добавя: "Така че облякох училищния костюм. Това беше моето нещо. Защо хората идват да ни видят как изглеждаме, докато свирим? Това е училищният костюм за мен. И очевидно работи!"