От съвременна уестърн драма Yellowstone се превърна в един от най-успешните сериали на Paramount Network. Доказват го не само многобройните награди, които получи (Златен глобус за главна мъжка роля на Кевин Костнър), но и двете предистории, които засне създателят му Тайлър Шеридън.

Yellowstone, Кевин Костнър, 1883 и какво да очакваме от двата сериала на Тайлър Шеридън

Кевин Костнър и предисторията на модерния уестърн Yellowstone

Първи трейлър на 1883

Оказва се обаче, че нещата в Yellowstone може рязко да се променят и Костнър, който изпълнява централната роля на патриарха на фамилия Дътън във филма, да не участва повече в него. Вместо това сериалът ще се превърне в своеобразен франчайз, където главна роля ще получи Матю Маконъхи.

"Нямаме какво да споделим. Кевин Костнър е важна част от Yellowstone и се надяваме това да продължи още дълго. Благодарение на гениалния ум на Тайлър Шеридън винаги сме обмисляли различни франчайз варианти. Матю Маконъхи е невероятно талантлив актьор, с който бихме се радвали да работим."

Това е коментарът на самите Paramount Network, когато са потърсени за коментар от Deadline. Медията обаче има сведения, че работата по сериала може да бъде възпрепятствана заради конфликт в графиците за снимки на Костнър.

Актьорът от "Танцуващият с вълци" в момента работи по свой мащабен проект - Horizon, описван като уестърн епос. Каква ще е съдбата на Yellowstone предстои да разберем.