Лятото е сезонът на ваканциите, пътуванията и създаването на нови спомени. Вече да опознаваме света е много по-лесно и достъпно, а ако сме се запътили към някоя популярна туристическа дестинация, вероятно сме подготвени за тълпите, с които ще трябва да се примирим.

Ако ни предстои подобна среща, или пък просто ни е любопитно, ето кои са най-отличителните черти на туристите от различните страни. Подборът е направен от Bright Side с необходимата доза чувство за хумор.

Китай

Всички сме чували шегите по адрес на китайските туристи, които не спират да щракат с фотоапарати и телефони. Вероятно са влезли в кадър и на почти всички наши снимки на фона на най-популярните забележителности.

За разлика от нас обаче, те надали се впечатляват от огромния пътникопоток, защото са свикнали да живеят на места, където е меко казано пренаселено.

Снимка 429624

Източник: iStock

Япония

Японците работят много, също като китайците. Със спестените пари си позволяват по една или две дълги ваканции през годината и пътуват хиляди километри, за да посетят една или друга популярна дестинация.

Характерното за тях е, че по-често от всички други туристи изпитват т.нар. "парижки синдром" - откритието, че мястото, което толкова си искал да посетиш, се различава коренно от представите ти.

Японците обичта да правят знака за мир, когато позират на снимки. В повечето случаи носят и големи очила и маски.

Канада

Канадските туристи не са толкова много -  поне из европейските дестинации. Можем да ги разпознаем по това, че са безкрайно учтиви, което на нас може да ни се стори дори леко странно. 

Швеция

Най-лесно е да разпознаеш шведите на морето. Израснали с минимум слънчева светлина, те са толкова бели, че се отличават на фона дори на тези, които са първи ден на море. Освен това, повечето са доста високи и стройни. Определено привличат погледите.

Австралия

Може и да не ги видим, но ще ги чуем. Австралийските туристи са доста шумни и имат навика да се къпят във фонтани. За тях снегът е едно от седемте чудеса на света.

Снимка 429626

Източник: iStock

Русия

Техният манталитет определено е по-близък до нашия. Руснаците обичат да пристъпват някои прости правила, като да се снимат там, където пише, че е забранено. Те не позволяват на времето да им развали плановете. Дамите са способни да оцеляват на високи токчета в различни ситуации.

Германия

Немците обичат природата. Обичат и дългите разходки и не се притесняват да носят огромни раници цял ден. Доста често те са комбинирани със сандали с чорапи. 

Венеция, Куба, остров Боракай и какво става, когато туристите са в повече

Популярните дестинациите, които вече не искат туристи

Когато вредата е по-голяма от ползата

Испания

Испанците и тяхната сиеста. През деня може да ни ги забележим покрай туристическите забележителности, но през нощта идва тяхното време. А нощните клубове са мястото, където със сигурност ще се окажем рамо до рамо с тях. И ще разберем, че са големи купонджии.