Макар кинопремиерите и въобще ходенето на кино да се промени много в последната година, силният сезон на новите заглавия си остава постоянен. Обикновено най-хитовите премиери се насрочват за времето около Коледа или за началото на лятото.

И точно защото казахме "хитови" се оказваме изненадани от наскоро обявената премиерна дата на Where the Crawdads Sing, който е разпространяван от Sony Pictures и ще излезе на голям екран на 24 юни.

Става дума за екранизацията по едноименния роман, излязъл на български език като "Където пеят раците" (изд. Лабиринт, 16.90 лв.). И явно именно на популярността на книгата на Дилия Оуенс и вярната й фен маса разчитат от Sony, защото сюжетът определено не е типичен за блокбъстър.

Снимка 530343

Източник: Лабиринт

Историята се концентрира около Кая - момиченце, изоставено от семейството си в Северна Каролина и отраснало само сред мочурищата около селото. Вече пораснала, тя се оказва основен заподозрян в убийството на мъж, с когото някога е имала връзка.

В главната роля ще видим Дейзи Едгар-Джоунс, която има доста работа след участието си в сериала "Нормални хора", за който беше номинирана за "Златен глобус". Рийз Уидърспун и Лорън Нюстадър са продуценти на филма.