Случаите на приютени диви животни, които първоначално хората са взели за кучета, не са един и два. Обикновено с кучета се бъркат вълци и дори мечета. А, както разбираме от един случай в България, и с чакали.

Семейство отглежда мечка по погрешка

Семейство отглежда мечка по погрешка

Бездомното куче се оказва не точно куче

Преди около месец женското куче на жена от Дряново открива и пренася четири малки животинки, които стопанката смята за кучета. Впоследствие обаче не успява да се грижи за животните, които са на дни, и търси помощта на Animal Rescue Sofia.

След пристигането им в Долни Богров се оказва, че бебетата не са кучета, а чакали. От приюта първоначално имат намерение да ги гледат без прекален досег с хора, за да не свикнат и да могат да бъдат върнати в дивата природа.

Снимка 670159

Източник: Facebook/Animal.Rescue.Sofia

Състоянието на чакалчетата обаче не позволява това - анемични, дехидратирани и нападнати от паразити, две от тях не оцеляват. Впоследствие остават мъжко и женско чакалче, които в Богров кръщават Момче и Момиче.

Снимка 670160

Източник: Facebook/Animal.Rescue.Sofia

Животинчетата са настанени в приемен дом, където ги хранят с биберон. Когато пораснат достатъчно, ще бъдат ваксинирани и изпратени в приют за хищни животни в Гърция. Причината е, че в зоопарковете няма интерес към още чакали, а в българските организации за диви животни няма места за вече пораснали чакали, поясняват от Animal Rescue Sofia във Facebook страницата си.