Преди броени часове - на 2 август, приключиха снимките на сериала, базиран на вселената на "Властелинът на пръстените". Все още не знаем нито точното му име, нито сюжета му, но вълнението сред феновете е огромно - все пак говорим за най-скъпия сериал, сниман някога.

Зад него, както знаем от 2017 г. насам, стои Amazon, а цената само на първи сезон е 650 милиона американски долара. За сравнение, всеки сезон на Game Of Thrones струваше около 100 милиона долара.

Освен за края на снимките, получаваме още две важни новини, свързани със сериала, базиран на вселената на Дж. Р. Р. Толкин. Премиерата на първи сезон ще бъде на 2 септември 2022 г., като нова серия ще излиза всяка седмица.

Отгоре е и първият, и единствен кадър от бъдещата продукция, който по-скоро ни дава представа за атмосферата, а не за нещо повече.

Припомняме, че според официалната информация на Amazon Studios действието ще се развива през Втората епоха на Средната земя - няколко хилядолетия преди събитията в "Хобит" и трилогията "Властелинът на пръстените".