Валерѝ Йорданова е от хората, за които пътуването е начин на живот. Тя обожава да стяга куфарите и да се отправя към място, на което досега не е била. Но пък обича и да се връща там, където вече се е чувствала добре.

И за да не са голи думите ни, ето ги и фактите: за своите 31 години Валерѝ е успяла да посети цели 49 страни. А най-хубавото е, че не спира да ни прави съпричастни с повечето от тях в профилите си в социалните мрежи. В YouTube има над 120 000 абонати и толкова много качени видеа, че направо се отказахме да ги броим.

Докато гледаме смелостта, с която прескача от приключение в приключение, никога не бихме предположили, че Валерѝ би могла да бъде доста срамежлива. Въобще не очаквахме, че и при толкова динамичен график, един обичаен неин ден започва лежерно: "Обичам да стана, да направя закуска, след това да се насладя на чаша кафе." Ето и останалото.

Валерѝ се захваща с работните ангажименти едва след като приключи с кафето. Преглежда и отговаря на имейли, организира административната работа и разбира се, води комуникацията с последователите си. Точно тук изборът на телефон се оказва от съществено значение. А 6.7-инчовият сгъваем дисплей на новия Samsung Galaxy Z Flip4 пасва перфектно на лайфстайла на Валерѝ.

Голямо улеснение е и обновеният външен дисплей на телефона. На него тя вижда всички получени известия - и по работа, и за удоволствие. С лекота избира и песните, които слуша, без да се налага да отваря апарата. А когато музиката е навсякъде с теб - и в колата, и в самолета, няма как да не оцениш подобаващо тази екстра.

Като всеки модерен човек, голяма част от живота на Валерѝ е онлайн. А това е повече от приятно с Galaxy Z Flip4. На него травъл влогърката разчита за селфитата, които качва в профила си в Instagram. И, да, очарована е от Quickshot - функцията, с която с един клик, без да отваря телефона или приложение, прави снимка, а понякога и видео, и то с основната камера.

Колкото и странно да е, добрата си форма Валерѝ не дължи на специфични хранителни режими или изтощителни тренировки. А дори напротив, не се лишава от нищо.

"Ям всичко, което ми се яде, и тренирам рядко", казва тя, като допълва, че ходи много и пропуска вечерята. Но не го прави с цел отслабване, а просто защото така се чувства и спи по-добре. За сметка на вечерята, закуската е по-обилна. Заради всички задачи, обядът е почти винаги късен.

И ако не пътува, Валерѝ със сигурност е в трескава подготовка на следващото пътуване, или в премисляне на още по-следващото. Не само защото е приятно да мечтаеш и да търсиш начин да превърнеш желанията в реалност, но и защото като цяло тя обича да има предварителен план и направени резервации.

И в планирането, и в пътуването Валерѝ е с половинката си Мартин. Заедно, двамата кроят плановете, избират хотелите и доуточняват маршрутите. Винаги се стремят да изпипат и детайлите - с аванс от поне седмица. Разбира се, случвало им се е да тръгват и без предварителен план, но определено предпочитат да знаят къде отиват, да са подбрали местата, които да посетят, и да са сложили в куфарите точните дрехи.

Как тогава един травъл влогър подбира следващата си дестинация? Оказва се, че факторите съвсем не са един и два. Трябва да се съобрази доколко е подходящ сезонът, има ли достатъчно интересни обекти и колко натоварени откъм туристи са те в избраното време. Не без значение е и как се вписва в тях съдържанието, което Валерѝ и Мартин искат да заснемат.

За всичко това двамата разчитат на добрите стари хартиени пътеводители, както и на техните сайтове и мобилни приложения. Но ползват и още един начин, за да подберат местата и заведенията в даден град - доверяват се на Instagram, където според Валерѝ могат да се намерят много идеи за "готини снимки".

Но за да организира максимално добре и оптимално графика си при пътуване, Валерѝ използва и една малка хитрина. С помощта на Samsung Galaxy Z Flip4 тя отбелязва в Google Maps всяка забележителност или място, което си струва да бъде посетено. Така успява да разпредели правилно времето си.

"И имаш всичко в едно - видеокамера, фотоапарат, навигация за колата и приложения за организиране на пътуване."

Освен новия Samsung Galaxy Z Flip4, когато е на път, в чантата на Валерѝ са и обичайните заподозрени - документи, пари и червило. Всъщност, тя признава, че предпочита малки дамски чанти, а в тях този телефон се побира без никакъв проблем.

Избрала е нейния Galaxy Z Flip4 да бъде в розово златен цвят (различен от предходния ѝ модел Galaxy Z Flip3), защото е търсела разнообразие, а и смята, че новият цвят подхожда на повече неща в актуалния ѝ гардероб. 

"За повечето джаджи цветът няма значение за мен, но когато става въпрос за телефон - определено има, защото е постоянно в ръцете и пред очите ми." Затова и пасва идеално на актуалните модни тенденции и цветове, които Валерѝ винаги се стреми да внася в собствения си стил.

Но да се върнем на пътуванията. Любимият ѝ град в Европа е Париж и всеки път се вълнува, когато се очертава пътуване дотам. Би останала и за цял месец, ако ѝ се отдаде такава възможност. В списъка с любими градове попада и Дубай, "защото има всичко - плаж, шопинг, заведения и музеи".

В коя страна сте били най-много пъти?

Не съм сигурна дали е Италия или Дания. Пътувах често до Дания, защото семейството ми живее там. Сега вече не толкова, но мечтая да посетя Перу, Мексико, Бразилия, Япония... списъкът е дълъг.

Има ли ястие, което ви е впечатлило толкова, че след това сте си го приготвяли вкъщи?

Заради многото пътувания в Италия пастата се превърна в една от най-любимите ми храни. Затова и много често вкъщи си приготвяме различни видове.

Къде бихте ни препоръчали да пътуваме през есента?

Ако все още не искате да се разделяте с лятото, може да отидете до Кипър, Йордания или Египет. А ако искате есенно настроение - почти цяла Западна Европа ще ви го предостави, и то с по-малък брой туристи спрямо лятото.