Втори сезон на "Домът на дракона" (House of the Dragon) вече е преполовен и в епизод четири най-сетне видяхме първата за сезона голяма битка.

В четвърти епизод на "Домът на дракона" - най-сетне се задава първата голяма битка

В четвърти епизод на "Домът на дракона" - най-сетне се задава първата голяма битка

Най-после се очертава да видим драконите в действие

В нея бяха замесени не един, не два, а цели три дракона, което направи зрелището още по-голямо. Кулминацията, разбира се, бе оставена за края на епизода, когато бяхме шокирани от случващото се. В задаващия се пети епизод пък ще разберем какви са последиците. А ето и какво ни подсказва тийзърът за него.

Следват сюжетни разкрития (спойлери) за втори сезон на "Домът на дракона", така че който не е гледал епизодите до момента, трябва да спре с четенето тук.

След като Вагар се саморазправи с Мелис, това доведе до смъртта както на дракона, така и на неговият ездач - Ренис. В пети епизод ще видим как Емонд се завръща в Кралски чертог, носещ със себе си отрязаната глава на Мелис.

Съдбата на крал Егон остана неясна след като неговият дракон падна. От тийзъра не разбираме дали той е успял да оцелее, но изглежда така сякаш поданиците му са успели да го транспортират до Кралски чертог.

През това време Ренира продължава да кове своята стратегия, а Демън да събира армия и възстановява крепостта Харакъл. Интересното е, че ще видим завръщането на Ото Хайтауър, който бе пропъден от Егон в трети епизод.

Каква е връзката на драконовите яйца от "Домът на дракона" с Game of Thrones

Каква е връзката на драконовите яйца от "Домът на дракона" с Game of Thrones

Нова порция разлики с книгите на Джордж Р.Р. Мартин

Тийзърът не загатва, че трябва да очакваме нова битка, което означава, че този епизод ще бъде по-скоро в руслото на първите три.