Да направиш рязък завой в професионалния си живот е трудно, но и много хубаво. Успелите не само се захващат с нещо ново, но и допринасят за разнообразието и пъстротата му - заради спецификите на сферата, от която идват.

Веднага се сещаме за точно такова преплитане - спорт и кино. Също веднага в главите ни изниква и един от най-подходящите примери в тази метаморфоза - Дуейн Джонсън.

В същата графа е и Уорън Браун. 41-годишният британец е двукратен световен шампион по муай тай и има зад гърба си 10-годишна кариера в бойните спортове.

Сега обаче Браун е заменил ринга и ръкавиците със снимачната площадка, камерите и прожекторите. Не може да даде конкретна рецепта за това как един боец става актьор, но е щастлив, че при него се е получило.

"Занимавах се с муай тай 10 години, обиколих света и беше чудесно, но знаех, че в даден момент кариерата ми ще приключи."

Днес Браун е благодарен за всичко, на което го е научил спортът. Именно то му е помогнало и за снимките на последния седми сезон на "Ответен удар". В сериала за първи път е успял да приложи и всичко научено от годините на неспирната си физическа подготовка - нещо, което до този момент не му се е отдавало.

Масовият зрител познава Браун от ролята му на сержант Рипли в "Лутър", където си партнира с Идрис Елба. Сериалът обаче не разполага с динамиката на "Ответен удар".

"Ответен удар" ни запознава със Секция 20 - елитен и секретен специален екип на британската армия, чиито членове са навсякъде по света. Целта е ясна - да бъдат избегнати международни конфликти.

В седмия и последен сезон Секция 20 ще трябва да се изправи срещу албанската мафия, за да спаси отвлечен биохимик, разработващ биооръжие, което, попаднало в неправилните ръце, е истинска бомба със закъснител.

HBO България ни свърза с Уорън Браун, от когото разбрахме и повече за последния сезон на "Ответен удар".

Всъщност Браун, който става част от сериала чак от петия му сезон, е негов фен отпреди това. Ето защо и когато се появява възможност да се яви на кастинг, приема с охота, нищо че по същото време има друг ангажимент.

"Бях много развълнуван. Трябваше да отида в Лондон, където имаше хора от цял свят, които също искаха да участват в сериала. Вървяха прослушвания, за да се напаснат актьорите с най-добра химия помежду им."

Веднага след като получава ролята на Томас Макалистър, познат просто като Мак, Браун започва и подготовката си - месеци преди старта на снимките. Дори ходи на обучение при йорданските специални части, за да се научи как да боравя с големи и тежки оръжия.

А и тренировките във фитнеса никога не спират, дори след 13-14-часов снимачен ден. Затова и Браун сравнява подготовката за ролята му в "Ответен удар" с тази за мач на ринга. Разликата е, че в сериала знае кой ще бъде крайният победител, а и не отнася някой и друг лакът в лицето.

Какво да очакват феновете от последния сезон на "Ответен удар"?

Същата енергия и завладяващ екшън, както в предните сезони. Не знам дали защото е последен, но мисля, че всичко в този сезон се получи на още по-високо ниво. Просто искахме да бъде възможно най-добре.

Снимали сте на различни локации по света. Коя е любимата Ви?

Наистина имахме възможността да пътуваме по целия свят. Снимали сме в Йордания, Будапеща, Малайзия, Хонг Конг, Хърватия. Много харесвах Хърватия и хората там. Създадох много приятелства, а и тази страна има удивителни пейзажи.

А къде беше най-трудно?

Най-трудно може би беше миналата година в Малайзия. Част от действието в сезона протича в джунглата и трябваше да снимаме в истинска такава, което е наистина трудно.

Коя тогава беше най-трудната сцена за заснемане?

Всеки ден на снимачната площадка на "Ответен удар" е много труден. Сериалът е много амбициозен и всеки ден има сцена с бой или голяма каскада, включваща експлозии.

Нов епизод на "Ответен удар" е наличен всяка събота в HBO GO