На фона на трепетното очакване на продължението на "Сексът и градът" дойде и една тъжна новина. Актьорът Уили Гарсън, който игра в оригиналния сериал, както и в двата кинофилма, е починал на 57-годишна възраст.

Гарсън стана популярен с ролята си на Станфорд Блач - довереник и приятел на Кари Брадшоу, истински моден експерт, както и близък с останалите четири от квартета - Миранда, Саманта и Шарлът.

Ролята на Блач беше знакова и заради това, че изкара гей хората от "сянката" в поп културата и телевизията. Един от най-любимите ни и пищни епизоди в оригиналния "Сексът и градът" беше сватбата му с най-добрия приятел на Шарлът Антъни (Марио Кантоне).

За момента официално не е съобщена причината за смъртта на Гарсън, макар че според източници на светския сайт TMZ актьорът от известно време се е борел с рак. За нещо подобно намеква и публикацията на осиновения му син - 21-годишния Нейтън Гарсън.

Уили и Нейтън

Източник: GettyImages

Уили и Нейтън

"Обичам те повече, отколкото можеш да си представиш и се радвам, че вече можеш да намериш покой", пише той в Instagram. Нейтън е осиновен от актьора, когато е седемгодишен.

Ким Катрал, Синтия Никсън, Кристин Дейвис, Крис Нот - всички играли редом до Гарсън в "Сексът и градът", изказаха съболезнованията си публично. До момента Сара Джесика Паркър не е коментирала по никакъв начин смъртта му.