Следващата календарна година наближава и посрещането ѝ несъмнено е най-подходящото време за предсказания за бъдещето или края на света. А кой по-добре би могъл да ги направи от Баба Ванга.

5-те тревожни предсказания на Ванга за 2023 г.

5-те тревожни предсказания на Ванга за 2023 г.

Въпрос на време е да разберем дали ще се сбъднат

В световен мащаб легендарната българска ясновидка е приета като невероятно мистично явление. Смята се, че е предвидила много от значими събития като катастрофата в Чернобил, нападенията от 11 септември в САЩ и дори смъртта на принцеса Даяна.

И въпреки че Ванга е мъртва от близо тридесет години, много хора все още следват нейните пророчества. Верните ѝ ученици твърдят, че редица от прогнозите ѝ се сбъдват години след смъртта ѝ и има още много предстоящи.

Ако погледнем към предсказанията ѝ за предстоящата 2024 г., оказва се, има някои значими от тях, върху които си струва да се замислим - както отбелязва британското онлайн издание Indy100.

Снимка 644192

Източник: iStock

Според пророчицата, през следващата година животът на руския президент Владимир Путин ще бъде сериозно застрашен, при това от някой от собствената му страна.

Ясновидката вижда и множество терористични атаки в Европа от страна на ислямски екстремисти. Макар и да не уточнява къде точно на континента ще бъдат извършени ударите.

В последните няколко години всички свикнахме със страховитите финансови прогнози, но въпреки това е обезпокоително да научим, че и Ванга е предсказала мащабна икономическа криза. Тя е предвидила редица фактори като нарастващи нива на дълга, геополитическо напрежение и преместване на икономическата мощ от Запад към Изток.

Развитието на изкуствения интелект се превръща във все по-актуална тема, когато става въпрос за технологии, но следващата година ще бъде наистина ключова, според българския оракул. Ванга предвижва безпрецедентна технологична революция, която ще засегне всички области на живота - от здравеопазване до киберсигурността.

Снимка 644193

Източник: iStock

Все пак не всички предсказания на Ванга са негативни. Според Sky History сляпата гадателка твърди, че човечеството ще "окове раковите заболявания с железни вериги" и точно 2024 г. вероятно ще е годината, в която това ще се случи. Тя предвижда и значителен пробив в лечението на пациенти с Алцхаймер.

Как болестта Алцхаймер е свързана с качеството на съня ни

Нещото, с което да намалим риска от Алцхаймер

Още една причина да внимаваме как спим

Разбира се, трябва да имаме предвид, че Ванга далеч не е безпогрешна. Според нея, през изнимаващата година трябваше да станем свидетели на експлозита на голяма атомна електроцентрала, както и на появата на нова религия, базирана на изкуствен интелект.

Но 2023 г. още не е приключила и е факт, че ясновидката бе тревожно близо до някои от другите си пророчества. Тя твърди, че Земята ще бъде ударена от мощна слънчева буря и ще претърпи потенциално апокалиптична промяна в орбитата си около слънцето.

И въпреки че досега успяхме да избегнем апокалипсиса, още през август НАСА откри масивно слънчево петно със силата да предизвика слънчеви изригвания и потенциално да предизвика хаос в електрическите мрежи и друга инфраструктури. Наскоро стана ясно също, че оста на Земята се измества.

Снимка 644194

Източник: iStock

Важно е да се отбележи, че предсказанията на Ванга не са записвани лично от нея и не могат да бъдат реално проверени. Тя не пише тълкуванията си и всичко, което казва, е документирано единствено от хората около нея.

Безброй български и съветски учени са изучавали Ванга през целия й живот, стигайки до извода, че тя е имала 85% успех с предсказанията си. Твърди се, че дори е предвидила собствената си смърт на 11 август, 1996 г., на 85-годишна възраст.